U subotu derbi u Podgorici

U subotu, 16. januara, SC “Morača” u Podgorici će biti mjesto duela između KK Budućnost Voli i KK Partizan NIS.

Utakmica 15. kola ABA j.t.d. lige, na programu je od 18 časova uz direktan prenos na TV Arena Sport. U prvom ovosezonskom meču, crno-bijeli su u Beogradu izgubili košem uz zvuk sirene za istek produžetka. Pred novi duel sa Podgoričanima, trener Partizana NIS, Saša Filipovski kaže: 

“Budućnost je odlična ekipa koja je dobro vođena i dobro selektovana. Jezgro ekipe je ostalo isto, sa igračima koji su u sistemu više godina. Ivanović i Kobs koji su odlični napadači sa dobrim šutem su kreatori igre. Igrači na poziciji 4 takođe dobro šutiraju, igraju brzo, umiju da povuku ekipu u kontranapad. Jasno je da nas čeka veliki izazov i teška utakmica. Prije svega je potrebno da se regenerišemo nakon prethodnog meča i moramo da odigramo odbranu na visokom nivou, da nam to bude konstanta u igri jer šut uvijek može da varira. Suština je da odigramo timski i da hrabro uzimamo otvorene šuteve.  Osim malih povreda i umora, nemamo većih problema u ekipi. Ognjen Jaramaz nije još spreman da se priključi i pomogne timu, tako da će protiv Budućnosti igrati manje-više isti sastav kao i protiv Trenta”, poručio je Filipovski. 

Centar Nikola Janković je pred polazak na put izjavio: 

“Budućnost je jako neugodna ekipa koja pretenduje da bude u samom vrhu ABA lige i da se bori za titulu. Očekuje nas teška utakmica, Budućnost je u Evrokupu pobijedila Burg sa 20 poena razlike i u dobroj su formi, ali mi tražimo svoju šansu, napredak i nastavak pobjedničkog niza. Daćemo sve od sebe da zabilježimo još jednu pobjedu. Kontinuitet pobjeda možemo ostvariti odbranom, a to je prošla utakmica u Evrokupu i pokazala. Kroz odbranu i timsku energiju možemo tražiti šansu za uspjeh u svim narednim mečevima”, istakao je Janković. 

(Foto: Dragana Stjepanović) 

About The Author