Svetislav Pešić pred Gruziju: Moramo da budemo hrabri

Pešić pred Gruziju.
Svetislav Pešić

foto: FIBA

Reprezentaciju Srbije u ponedeljak u Tbilisiju očekuje meč drugog kola kvalifikacija za Eurobaske 2025.

Tim Srbije je jutros krenuo čarter letom iz Beograda, a nakon popodnevnog odmora, ekipa je izašla na večernji trening. Srbija je u prvom kolu pobijedila Finsku, dok je Gruzija izgubila od Danske.

“Kao i svaka sljedeća, uvijek je drugačija. A pogotovo utakmica sa Gruzijom će biti sasvim različita, jer Gruzija igra potpuno drugačiju košarku od Finske. To je ekipa sa dobrom organizacijom i u odbrani i u napadu. Oni su čitavu utakmicu vodili protiv Danske, a svojim nekim pogrešnim odlukama su došli u situaciju da su izgubili.

Ali, to za nas ništa ne znači jer svaka sljedeća utakmica je, kao što sam rekao, drugačija. Radi se o vrlo iskusnoj ekipi, koja je pogotovo iskusna u ovim kvalifikacijama. Oni imaju kontinuitet godinama, jedino što se sada tu desilo, promijenio se stranac i došao je novi trener, naš Aleksandar Džikić.

Sigurno da ćemo morati da na drugačiji način pripremimo utakmicu i da se na neki način prilagodimo. Ipak se igra u gostima, moramo da budemo hrabri i da, naravno uz sav respekt prema Gruziji, mislimo na način kako mi treba da igramo i u odbrani i u napadu”, rekao je selektor Srbije Svetislav Pešić.

Meč Gruzija – Srbija na programu je u poedjeljak u 18 časova.

Najbolje kvote vas očekuju u Meridianbet poslovnicama.

About The Author