Stefan Milošević, košarkaš Dervente: Tim me izbacio u prvi plan

Stefan Milošević

foto: KK Derventa

Takmičenje u ligaškom dijelu Prve lige Republike Srpske ove sezone obilježio je košarkaš Dervente Stefan Milošević koji prosječno po utakmici bilježi skoro 30 poena po čemu je lider u ovoj statističkoj rubrici.

U oči posebno upadaju brojke od 50 i 51 poen koje je ubacio Olimpu, odnosno Vardi HE, te 42 Akademcu, po 39 Olimpu i Slobodi… dok je sedam puta postigao više od 30 poena. Rođen je u Aleksandrovcu 2001. godine, visok je 190 centimetara i pokriva poziciju beka. Ranije je igrao za Derventu kada se takmičila u Drugoj ligi Srpske dok je još branio boje gradiške Kozare, novogradske Slobode 73 i Gradine iz Srebrenika. U razgovoru za “Glas Srpske” nije želio mnogo da hvali lični učinak i briljantne partije koje pruža na terenu. Inače, sa 38,2 minuta drugi je igrač lige po broju minuta provedenih na parketu. Zanimljivo je da je njegov saigrač Veljko Čečavac najbolji skakač lige sa 10,4 uhvaćene lopte po meču.

“Tim je taj koji iznosi pojedince i u Derventi se desilo da ja budem taj. Mene je baš krenulo ove sezone, saigrači su to prepoznali pa me oni dosta forsiraju. Znam da zvuči kao floskula, ali bez njih ništa ne bih napravio”, rekao je Milošević.

Ono što u statistici bode u oči jesu samo tri poena ubačena Rogatici.

“To je bila prva utakmica nakon zimske pauze tokom koje je stiglo više novih igrača i nismo bili posloženi na najbolji način. Uz to, bilo je nekoliko bolesnih igrača, a ja sam se malo ohladio zbog pauze i na kraju sam imao samo tri ubačena poena”, izjavio je Milošević.

Zapaženije rezultate je ostvario u 3H3 basketu u kome je zajedno sa trenerom i igračem Dervente Nikolom Nedinićem dva puta osvojio titulu prvaka Republike Srpske, kao i nekoliko turnira u BiH i regiji. Dobre partije nisu ostale nezapažene i nekoliko klubova se interesovalo za njegove usluge.

“Bilo je ponuda iz Lige BiH, ostalih klubova Prve lige Republike Srpske kao i ekipa iz Prve lige FBiH dok je Zrinjski posljednji kontaktirao sa mnom. Ipak, odlučio sam da ostanem u Derventi gdje imam dobre uslove i dobar sam prijatelj sa trenerom. O eventualnim prelascima u drugi klub razmišljaću tek početkom iduće sezone i spreman sam prihvatiti neku dobru ponudu. O tome ću misliti kada prođe ljeto jer ove godine 3H3 liga kreće ranije tako da sam i ovaj period iskoristio da se što bolje spremim, jer želim da budem bolji nego prošle godine koja je bila izuzetno uspješna za mene”, istakao je Milošević.

U pretposljednjem kolu pobijedili su Radnik rezultatom 97:75. Time su Dervenćani napravili korak ka opstanku, dok su Bijeljinci napravili korak unazad u borbi za treće mjesto na tabeli.

“Bila je to vrlo bitna pobjeda za nas kojom smo uhvatili priključak u borbi za opstanak. Nadam se pobjedi u posljednjem kolu (protiv Student-Igokee) jer ne želimo da završimo kao posljednji. Realno gledajući dobra smo ekipa sa dobrom atmosferom tako da nismo zaslužili da budemo posljednji i želimo da završimo sezonu pobjedom”, rekao je Milošević.

About The Author