Stagnirao sam, uz Vujoševića očekujem napredak

Karlo Žganec prvi put u karijeri nastupatće za ekipu izvan Hrvatske. Prije dva mjeseca potpisao je za ambiciozni rumunski Kluž.

Prvi put u karijeri igraće za klub izvan Hrvatske.

“Da, prvi put odlazim iz svog grada i odmah u drugu državu. Period prilagođavanja nije predugo trajao i sve je bolje nego sam očekivao. Privukla me prije svega sredina u kojoj ću imati prostora za napredak jer nisam baš bio zadovoljan sa svojom zadnjom sezonom u Cedeviti. Stagnirao sam, a uz Duleta Vujoševića koji je po mom mišljenju ponajbolji trener za mlade u Evropi taj napredak bi trebao biti lakše ostvariv. Nakon toga, poklopile su se i ambicije kluba , kao i finansijska strana te sam odlučio da je to najbolji izbor“, rekao je Žganec za portal “Crošarka”.

Kako ti se sviđa ekipa, tamo su neka poznata lica, Darko Planinić, trener je Dule Vujošević?

“Ne želim govoriti kako mi se sviđa ekipa jer sam se prijašnjih godina opekao oko takvih procjena, ali ću reći da sam pozitivno iznenađen rosterom kojeg imamo. Da, Darko i Dule su ovdje. Puno lakša mi je ova prilagodba prošla uz Darka kojeg dobro poznajem od prije i koji ima veliko inostrano iskustvo. Pomogao mi je oko puno stvari i zahvalan sam mu na tome.A o Duletu ne treba previše riječi trošiti jer se dobro zna kakav je stručnjak, ali i veliki radnik i košarkaški fanatik koji živi za ovaj sport 24 sata dnevno“.

foto:u-bt.ro

About The Author