Šta kažu dokumetni, ko ispada iz Lige BiH?

Pravilnik KS BiH
lopta

foto: KK Mornar/Media Pro

U košarci BiH nikad dosadno i nikad do kraja sve definisano.

Pisali smo o jedinstvenom sistemu takmičenja u Ligi BiH, gdje šestoplasirani tim završi sezonu u martu. Uslijedila je Liga za šampiona i Liga za opstanak BiH. U Ligi za opstanak je blago rečeno konfuzija. Poslije posljednjeg kola na službenim stranicama klubova Prijedor i Posušje, koji su se borili da ne ispadnu, saopštenja kako su opstali u Ligi.

Pogledali smo dokumenta saveza šta oni kažu. Kažu da se prenose bodovi iz Lige 12 i tu je sve jasno. Posušje ima bolji međusobni skor i Prijedor se vraća u prvu ligu Republike Srpske.

U blltenu piše: Tabela Lige za opstanak je pravljena na osnovu službenih pravila košarkaške igre koja je utvrdila FIBA (važeće izmjene i dopune od 01.10.2022). S obzirom da neke ekipe imaju isti broj bodova (Orlovik, Leotar, Promo i Slavija te Posušje i Prijedor Spartak) u izradi tabele u obzir su uzeti međusobni rezultati tih ekipa iz regularne sezone – Lige 12 i Lige za opstanak, a na osnovu Propozicija i sistema takmičenja KS BiH za sezonu 2023/2024, koje su usvojene od UO KS BiH.

Tabela Lige za opstanak:

Orlovik

Leotar

Promo

Slavija

Posušje

Prijedor Spartak.

Najbolje kvote vas očekuju u Meridianbet poslovnicama.

About The Author