Srbija u srijedu protiv Finske u Zrenjaninu

Reprezentacija Srbije nastavlja pripreme za Svјetski šampionat u Kini, a u drugoj pripremnoj utakmici, rival najboljem timu Srbije, biće selekcija Finske.

Meč se igra u sriјedu, 7. avgusta u 21 sat u “Kristalnoj dvorani” u Zrenjaninu, a sve ulaznice za ovaj duel su rasprodate (TV prenos na kanalima Arena sport i RTS).

“Kada god imamo priliku, sa velikim zadovoljstvom, pripremne utakmice igramo van Beograda. Ovaj put red je došao na Zrenjanin i činjenica da su sve ulaznice rasprodate i da vlada veliko interesovanje za našu utakmicu sa Finskom, čini nas posebno radosnim. Drago mi je što će reprezentacija poslije dužeg vremena igrati u Zrenjaninu i vjerujem da ćemo se na pravi način odužiti ljubiteljima košarke koji dođu da nas podrže”, kaže selektor reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević.
Na raspolaganju selektoru za utakmicu sa Finskom biće svi igrači, osim Nikole Jokića, koji se pripremama priključuje u četvrtak 8. avgusta.
Poslije meča u Zrenjaninu, ekipa se vraća za Beograd gdje će u subotu od 21 sat protiv Litvanije u „Štark areni” imati oproštaj od srpske publike. Protiv istog tima, izabranici Aleksandra Đorđevića igraće 12. avgusta u Kaunasu. Nakon toga Srbija će od 16. do 18. avgusta igrati na Akropolis kupu, a rivali će im biti Grčka, Italija i Turska.
Ekspedicija Srbije 20. avgusta putuje u Kinu gdje će posljednje tri provjere imati u Šenjangu – 23. avgusta protiv Italije, dva dana kasnije protiv Novog Zelanda i 27. avgusta protiv Francuske.
Prvu utakmicu na Svjetskom kupu Srbija igra u Fošanu gde se 31. avgusta od 9.30 po našem vremenu sastaje sa Angolom.

foto.kssSrbija u sredu protiv Finske u Zrenjaninu