Srbija u basketu 3×3 u polufinalu Olimpijskih igara

Reprezentacija Srbije u basketu 3×3 obezbijedila je plasman u polufinale Olimpijskih igara, iako ima još jedan meč da odigra u grupnoj fazi takmičenja.

Srpski reprezentativci dominantno su osigurali plasman među četiri najbolje ekipe na takmičenju šestom pobjedom u isto toliko mečeva koju su ostvarili nad selekcijom Letonije rezultatom 22:16.

Prije toga ekipa Srbije u sastavu Dušan Domović Bulut, Dejan Majstorović, Aleksandar Ratkov i Mihailo Vasić pobijedila je Kinu, Holandiju, Poljsku, Belgiju i Japan.

Srrpske basketaše sutra očekuje još jedna utakmica grupne faze protiv Rusije.

Dejan Majstorović je nakon meča izjavio da je ekipa uradila sve da opravda ulogu favorita na turniru, i da će to uraditi i u utakmicama koje će biti odlučujuće za osvajanje odličja.

Sa Letoncima je uvek težak i naporan basket, igraju jako čvrsto. Naš plan je bio da budemo na jednom od prva dva mjesta u grupi kako bi igrali utakmicu manje. Plan je naravno da pobijedimo polufinale i finale, ne krijemo svoje ambicije. Sve se više i bolje upoznajemo na terenu, odlično se razumijemo, i mislim da kao ekipa funkcionišemo kako bi trebalo“, rekao je Dejan Majstorović nakon završetka meča.

foto:oks

About The Author