Srbija protiv Crne Gore za prvo mjesto u grupi

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije poslije dana pauze, u nedelju od 12.00 časova u dvorani “La Fonteta” u Valensiji igraće posljednju utakmicu grupe B na Evropskom šampionatu.

Srpski tim je poslije prva dva kola na prvoj poziciji u grupi sa dva trijumfa i direktan plasman u četvrtfinale može da obezbijedi trijumfom u duelu sa Crnogorkama.

“Kao i na svaku utakmicu do sada, izaći ćemo sa velikom željom i motivacijom. Danas smo imale kratku priliku da se spremimo za sutrašnji meč. Mislim da smo spremne i idemo da se borimo kao i uvijek. Ne volim mnogo da pričam o taktici, ali mislim da su uvijek presudne motivacija i želja, a hvala Bogu nama toga nikada ne nedostaje, tako da sa velikom željom idemo u sutrašnji meč”, istakla je Saša Čađo.

Srbija je u prvom kolu savladala Italiju poslije produžetka, dok je juče bila bolja od Grčke. Crna Gora je prvog dana slavila protiv Grčke, da bi juče izgubila meč od Italije.

“Očekuje nas teška utakmica. Znamo šta nam donosi – prvo mjesto u grupi i direktan plasman u četvrtfinale. Mislim da smo spremne. Prošle smo mnogo utakmica tog tipa i mislim da je ekipa zrela. Naši klasični aduti mogu da budu presudni. To su energija i borbenost. Ko god uđe sa klupe doprinese još više, još bolje… Mislim da imamo mnogo veću rotaciju od Crne Gore i da to može da bude jedna od prednosti”, zaključila je Nevena Jovanović.

Duel Srbije i Crne Gore na programu je od 12.00 časova. U istoj grupi od 18.00 časova sastaju se Italija i Grčka. U grupi A interesantan duel odigraće se od 15.00 časova kada se sastaju Švedska i Bjelorusija. Bjelorusija bi pobjedom obezbijedila prvu poziciju u grupi, dok bi u slučaju poraza mogla da bude četvrta i tako da završi takmičenje na Evropskom prvenstvu. U posljednjem duelu dana od 21.00 sat sastaju se Španija i Slovačka. Grupe A i B se ukrštaju u daljem toku takmičenja.

foto:fiba