Srbija 3×3 osvojila bronzanu medalju na OI u Tokiju!

Muška seniorska 3×3 reprezentacija Srbije osvojila je bronzanu medalju na Olimpijskim igrama u Tokiju!

U borbi za bronzu ubjedljivo je savladana Belgija rezultatom 21:10. Srpsku 3×3 reprezentaciju u Tokiju su predstavljali Dušan Domović Bulut, Dejan Majstorović, Aleksandar Ratkov i Mihailo Vasić, uz selektora Gorana Vojkića.

Nakon slabe partije u polufinalu protiv reprezentacije Rusije, ekipa Srbije je upjela da se vrati fizički, ali prije svega mentalno, i odigra odličnu partiju u borbi za bronzu. Samo je u prvim minutima meča rezultat bio izjednačen, da bi pri prvom osjetnijem vođstvu Srbija uzela konce igre u svoje ruke ne dozvolivši protivniku da se vrati u meč.

Razlika je uvećavana iz minuta u minut, do konačnih 21:10 za Srbiju.

U ovom istorijskom uspjehu, jer se 3×3 košarka prvi put nalazi u olimpijskoj porodici sportova, u meču za bronzu najefikasniji je bio Bulut sa 7 (1) poena, Vasić i Ratkov su upisali po 5, a Majstorović 4 (1) poena.

Veoma sam srećan zbog ovog uspjeha, iako nije sjajnija medalja… Najvažnije je da smo završili turnir pobjedom i medaljom, da u kontinuitetu donosimo medalje za Srbiju, Košarkaški savez Srbije, ovog puta i za Olimpijski komitet Srbije… Najbitnije je da su ljudi srećni kad nas gledaju… Hvala svima na ogromnoj podršci tokom cijelog turnira!”, rekao je Dušan Domović Bulut

“Osvojili smo bronzanu medalju, mislim da smo pokazali više od toga, ali jedan meč u koji nismo ušli kako treba nas je koštao borbe za zlatnu medalju. Odigrali smo dobar turnir, mislim da smo igrali sa velikom energijom. Smatram da smo pokazali karakter poslije polufinalnog meča i digli se u meču za treće mjesto. Želim da se zahvalim Košarkaškom savezu Srbije na uslovima koji su nam obezbijeđeni za pripreme za ovo najveće takmičenje”, kaže Mihailo Vasić.

“Malo smo razočarani što nismo igrali finale koje smo očekivali, s obzirom na to da smo cijeli turnir odigrali bukvalno perfektno, a onda jedam meč u koji smo loše ušli, bez energije i karaktera, ne znam iz kog razloga… Ipak smo smogli snage da dođemo sebi i odigramo kako treba u borbi za bronzu”, riječi su Dejana Majstorovića.

“Jako težak turnir je za nama, pogotovo ovaj posljednji dan. Vrijeme je bilo jako teško, mnogo vlage, nismo se privikli u polufinalu na takve uslove, ali prije svega na dobru igru Rusa što je rezultiralo ubjedljivim porazom. Taj poraz je dosta uticao na nas, ali sam zadovoljan što smo pokazali karakter, uspjeli da se vratimo u turnir i pobijedimo u meču za treće mjesto”, rekao je Aleksandar Ratkov.

Zlatnu medalju je osvojila Letonija, koja je u neizvjesnom finalu savladala Rusiju rezultatom 21:18. Srbija je ipak imala predstavnika u muškom finalu, jer je pravdu na tom meču dijelila Jasmina Juras.

foto:fiba