Slovenci bijesni na sudije

Luka Dončić

foto: FIBA

Slovenija je ispala u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva, a smatraju da su sudije umnogome kumovale.

Kanada je u četvrtfinalu bila bolja od Slovenije 100:89, a najbolji slovenački igrač Luka Dončić je na šest minuta do kraja isključen zbog dvije tehničke greške. Često se žalio na odluke sudija.

“Svako zna zbog čega sam frustriran toliko. Kada igram za reprezentaciju, uključeno je mnogo emocija. U većini slučajeva se ne kontrolišem, ali suđenje nije bilo fer. Znam, bunim se mnogo. Igrali su veom fizički protiv mene. Dilon Bruks je igrao odlično. Mnogi ga ne vole, ali ga poštujem zbog onog što radi i radi to jako dobro”, poručio je Dončić i dodao da se zahvaljuje zbog velike podrške navijača koju je imala njegova selekcija.

Aleksander Sekulić selektor Slovenije prokomentarisao je meč.

,,Kanada je vrhunski tim. Mogu da igraju u različitim postavama, small-ball, sa dva velika igrača. Imaju velike bekove, igrače kreatore. Mogu da odu do kraja i mogu da izazovu SAD, ali vidjećemo. Rekao sam da je Kanada jedan od favorita. I dalje to mislim.

Suočavali smo se sa mnogo problema, povreda, jedna od njih tokom turnira. To je sve bilo više od fantastičnog. Ne samo Luka Dončić, svi su dali sve što su imali i igrali su bolje od očekivanja, uzimajući u obzir okolnosti. Imao sam osjećaj da je cijela arena navijala za nas i nekoliko momaka koji nisu, ali šta možemo da radimo…” rekao je selektor Slovenije Aleksander Sekulić.

Kanada preko Slovenije do Srbije, koja je ispunila prvi cilj ide na Olimpijske igre

Zoran Dragić bio je konkretniji.

”Ne znam gdje nalaze ovakve sudije majke mi. I pored svega mi bi mogli igrati malo bolje. Kao što sam rekao u trećoj dionici nismo bili dobri. Prve dvije smo igrali na visokom nivou. Išli smo i preko toga što su sudije radile jer nisu za sve ni oni krivi.”

Sloveniji ostaje da se bori za plasman od 5. do 8. mjesta, dok će Kanada u polufinalu igrati protiv Srbije. Taj duel na programu je u petak.

About The Author