Šćekić: Možemo parirati Zlatiboru

Košarkaše Borca u ponedjeljak očekuje meč trećeg kola ABA 2 lige.

Protivnik je domaćin turnira Zlatibor, koji je zabilježio dvije pobjede u prva dva kola, dok je Borca u prvom izgubio od Sparsa.

“Imaju dva trijumfa protiv dobrih ekipa. Moram da kažem da su to bile tijesne pobjede, ali svojim iskustvom su uspjeli da dođu do njih. Imaju iskusne igrače koji su igrali i ABA ligu kao i u inostanstvu. Protić, Kutelešić i Papić, koji je jedna od najboljih četvorki lige. Sigurno će biti teško. Domaćini su, ali mislim da imamo i mi kvalitet i da ćemo odgovoroiti jako i snažno. Možemo im parirati pokušačemo da ih pritisnemo. Naša prednost je duža klupa i pokušećemo da iskoritimo to i pobijedimo utakmicu”, rekao je trener Borca Marko Šćekić.

Borac je imao pet dana pauze, pošto nisu igrali meč protiv Gorice, koja nije doputovala na Zlatibor.

Sigurno da nam godi jer nismo igrali pogotovo jer smo nedavno pojačali se Dejvisom i Mitrovićem, koji će biti tu samo za ovaj turnir. Dodatno smo se uigrali. Oni provode dosta vremena na praketu i značilo nam je da se uigramo. Bićemo odmorniji od njih sigurno. Njihova prednoist je iskustvo i duži niz igraju zajedno. Oni već nekoliko godina igraju zajedno, tako da je to njihova prednost. Oni imaju svoje mi svoje i pokušaćemo da ih iskoristimo”, rekao je trener Borca.

Meč Zlatibor – Borac na programu je u ponedjeljak od 17 časova.

foto:aba liga