Saša Čađo: Spremne za start EP

Trening kosarkasica Srbije u Hali sportova Ranko Zeravica. Beograd, 07.06.2021. foto: Nebojsa Parausic Kosarka, Zene, Srbija

Ženska seniorska reprezentacija Srbije juče je otputovala u Valensiju, gdje će na Evropskom šampionatu braniti bronzanu medalju osvojenu prije dvije godine u Beogradu.

Srbija takmičenje u grupi B otvara u četvrtak 17. juna u 18.00 sati protiv Italije. Preostala dva duela u grupi reprezentativke Srbije igraće u matine terminu od 12.00 časova i to u petak 18. juna protiv Grčke, odnosno u nedelju 20. juna protiv Crne Gore.

“Put je prošao super, imale smo prvi trening i mislim da smo ga dobro odradile. Polako se spremamo za ono što nas čeka. Znamo da je prva utakmica najteža, ali ući ćemo sa velikom borbenošću, kao i uvijek. To nam je glavni cilj, da se borimo od prvog do 40. minuta, da pružimo što bolju igru i da pobijedimo. Najjača strana će biti ta naša borbenost, to će nam najviše ići u korist”, kaže Saša Čađo.

Slično razmišlja i Maja Škorić, koja očekuje da će dobar rad na pripremama donijeti rezultat.

“Očekivanja su uvijek velika, s obzirom na uspjehe koje smo imali u prošlosti. Spremali smo se naporno, nadam se da će iz toga proisteći rezultat. Malo smo se oporavili od puta, osjetili smo teren, koševe… Dvorana je prelijepa, uslovi za igru su odlični. Nadam se da ćemo uživati u narednim danima”.

U grupi A, sa kojom se ukršta grupa B u Valensiji, su domaćin Španija, Švedska, Bjelorusija i Slovačka. Preostale dvije grupe igraće se u francuskom Strazburu, a u grupi C će se takmičiti Belgija, Turska, Slovenija i Bosna i Hercegovina, dok su u grupi D Francuska, Rusija, Češka i Hrvatska.

Prvoplasirani timovi iz sve četiri grupe obezbijediće direktan plasman u četvrtfinale (23. jun), dok će se drugoplasirane i trećeplasirane ekipe dva dana ranije (21. jun) boriti za mjesto među osam najboljih.

Polufinalni dueli, finale, meč za treće i mečevi za peto i šesto mjesto igraće se 26. i 27. juna u Valensiji.

foto:kss

About The Author