Džebo: Pozivam navijače da budu naš šesti igrač u Strazburu

Ženska košarkaška reprezentacija BiH doputovala je danas u Strazbur i već odradila jedan trening u ovom francuskom gradu, gdje će odigrati utakmice prve faze Eurobasketa.

Prve impresije po dolasku u Francusku za zvaničnu stranicu KSBiH podijelila je reprezentativka Nikolina Džebo:

“Doputovali smo u Strazbur, gdje s nestrpljenjem sada očekujemo prvu utakmicu na EP protiv Belgije, koja je na rasporedu u četvrtak, 17. juna. Želimo pokazati sve ono što smo radile proteklih 35 dana na pripremama. U timu vlada odlična atmosfera, kao i uvijek, sigurno je da ćemo dati maksimum u svim utakmicama. Želim ovim putem da pozovem sve navijače da budu naš šesti igrač i da nas podrže, kako u Strazburu, tako i pored malih ekrana”.

U grupi A, sa kojom se ukršta grupa B (Srbija, Crna Gora, Italija, Grčka) u Valensiji, su domaćin Španija, Švedska, Bjelorusija i Slovačka. Preostale dvije grupe igraće se u francuskom Strazburu, a u grupi C će se takmičiti Belgija, Turska, Slovenija i Bosna i Hercegovina, dok su u grupi D Francuska, Rusija, Češka i Hrvatska.

Prvoplasirani timovi iz sve četiri grupe obezbijediće direktan plasman u četvrtfinale (23. jun), dok će se drugoplasirane i trećeplasirane ekipe dva dana ranije (21. jun) boriti za mjesto među osam najboljih.

Polufinalni dueli, finale, meč za treće i mečevi za peto i šesto mjesto igraće se 26. i 27. juna u Valensiji.

foto:basket.ba

About The Author