Šampion ABA lige počeo pripreme

Šampioni ABA lige okupili su se u Podgorici gdje su i zvanično počeli pripreme za novu sezonu.

Trener Budućnosti Aleksandar Džikić vjeruje da će publika u Morači i u narednom periodu moći da uživa u kvalitetnoj košarci.

“Zahvaliću igračima koji nisu više sa nama – Gibsonu, Lendriju i Dolmenu. Takođe i bivšim članovima stručnog štaba. Prije godinu dana postavljena je ideja da se oslonimo na domaće igrače. I u Evroligi ćemo je pratiti, što duže budemo mogli. Zato smo zadržali sve domaće. To je velika stvar za predsjednika i klub. Jedan dio rada ove godine biće nešto lakši jer se poznajemo, to će pomoći da četvorica novih postanu dio ovog tima”, rekao je trener Aleksandar Džikić.

“Pohvaliću domaće igrače, na pristupu ljetnjoj pauzi gdje su se svi bavili sobom, radili individualno, većina njih u Beogradu sa kondicionim trenerom Mihajlovićem. Ovaj nivo na kojem smo sada je nešto novo za većinu ovih momaka. To je naravno izazov, da svi sami provjerimo sebe gdje smo i koliko možemo. Evidentni problem je raspored, pokušaćemo da napravimo korak naprijed organizaciono, kada je sistem putovanja, odmora. Tome je prilagođen i pripremni period. Svjesno smo zato odlučili da više vremena provedemo van Podgorice. Naš pristup je jasan, igrati maksimalno protiv svih. Gdje nas to vodi ne znam, ne zavisi samo od nas, ali oni koji budu kupovali karte za ,,Moraču“ imaće šta da vide. Želim da podrška bude kao u polufinalu i finalu ABA ligi, da to ne bude kao modna pista, da ljudi ne dolaze da budu viđeni tu nego da navijaju”, kaže Džikić.

Njegov klub naredne sezone brani titulu šampiona ABA lige, a očekuje ih i nastup u Evroligi.

“Ne volim da dajem bilo kakva obećanja. Vrlo rano smo doveli pojačanja koja smo već doveli. Duboko vjerujem da su pojačanja došla jer imaju veliku ambiciju da budu upravo ovdje. Od 5. septembra do Super kupa u Laktašima smo bez šest igrača i to komplikuje pripreme. Nismo imali bilo kakve dileme kako da se ponašamo u toj situaciji. Imamo izvanrednu komunikaciju sa selektorom, a za naredne prozore – o tom potom. Erl Klark će igrati ono što je prošle godine igrao Kajl Lendri, kao igrač koji može odgovoriti zadacima na ,,četiri“ i ,,pet“. Isto će se zahtijevati od Alekse Ilića. Mnogo možemo promijeniti u fazi odbrane, birali smo igrače koji razumiju da igraju košarku u oba pravca. Klark je uradio ogroman napor da dođe baš ovdje. Formacijski ćemo se mijenjati, imamo nove igrače koji mogu igrati na više pozicija, u napadu i u odbrani. Vodili smo računa o tome da budu različiti, po karakteru, navikama, o svemu se vodi računa,” rekao je Džikić.

foto:Budućnost VOLI

About The Author

Možda ste propustili