Regland: Znam šta znači Zvezda

Amerikanac Džo Regland (28) novi plejmejker KK Crvena zvezda mts priprema se za put u Beograd, gdje će se priključiti novim saigračima u crveno-bijelom dresu.

Dolaskom Mohameda Fajea, koji stiže u Beograd u četvrtak i američkog beka, trener Milan Tomić i stručni štab imaće na raspolaganju kompletan sastav.

Prema rečima Reglanda, i pored drugih opcija koje je imao na stolu, izbor kluba i grada nisu bili teški:

“Izabrao sam Crvenu zvezdu i grad Beograd jer sam osjetio da je to odlična prilika za mene. Igrati za tako veliki klub i to pred navijačima koji su među najboljima u Evropi…Takva prilika se ne ukazuje često”, započeo je svoj intervju za klupski sajt nekadašnji plej „Vičita Stejta” i do ove sezone organizator igre „Lokomotive, i nastavio o atmosferi i publici na utakmicama Crvene zvezde mts koja definitivno postaje „mamac” za brojne igrače iz svih krajeva svijeta:

“Za njih, navijače znam odavno. Oni (navijači Crvene zvezde) su nadaleko poznati po atmosferi koju prave na utakmicama svog kluba i zaista sam oduševljen što ću igrati pred takvom publikom, i za klub koji ima takvu podršku”

Džo Regland kao organizator igre crveno-bijelih , osim što zna kakvu će podršku imati, dobro zna i da ga čeka puno rada i puno utakmica:

“Znam da su ciljevi Crvene zvezde uvijek veliki. Međutim, za početak ne očekujem ništa osim velikog rada sa saigračima i stručnim štabom, kako bi na kraju imali odličnu sezonu u svim takmičenjima, najpre ABA ligi i Evrokupu”.

Crvena zvezda mts je u prošlosti već imala u svojim redovima Amerikance koji su imali sličan put kao i Džo Regland. Markus Vilijams i Tejlor Ročesti su takođe igrali za ruski klub Lokomotivu, pa nakon toga stizali do trofeja u crveno-bijelom dresu, kao organizatori igre Crvene zvezde:

“Sjajni igrače koje znam od ranije, i znam kakav su put imali. Međutim, ovu odluku donio sam zato što znam da je ovo, ponavljam, izvanredna prilika za mene da igram za veliki klub sa odličnim timom koji će biti „kompetitivan” i kandidat za visok plasman u svim takmičenjima koje bude igrao. Cilj koji imamo je samo jedan, a to je pobjeda”,rekao je novi organizator igre crveno-bijelih koji će se ekipi pridružiti narednih dana.

foto:kkcrvenazvezda.rs

About The Author

Možda ste propustili