Bokan: Jači smo nego prošle sezone

Presjednik Budućnosti o novoj sezoni.

Budućnost u novu sezonu ulazi kao branilac titule šampiona ABA lige, a očekuju ih i izazovi u Evroligi. Predsjednik kluba Dragan Bokan svjestan je izazova, koji očekuju njegovu ekipu.

“Veliki je ulog, Budućnost Voli neće tolerisati bilo kog od igrača ili zaposlenih. Veliki je ulog, a mi želimo kontinuitet, stabilnost. Ne nešto što će biti ,,naduvani balon“ od jedne godine, već stabilnost. Što se tiče prelaznog roka, ovo nije kraj, niti će to biti prvim danom sezone. Svi igrači su tu, dok budu mogli dati ono što se traži od njih. Svi su finansijski dobili ono što su tražili”, rekao je Bokan na početku priprema Budućnosti.

Crvenu zvezdu i Cedevitu vidi kao glavne favorite u regionalnom takmičenju.

“I ove godine, Crvena zvezda i Cedevita su favoriti u ABA ligi, a mi ćemo biti mnogo jači i konkurentniji nego u prošloj, našoj šampionskoj sezoni. Ovo je istorijska takmičarska sezona za nas. Budućnost Voli u nju ulazi sa mnogo većim ambicijama nego prethodnih godina. Kao šampion ABA lige, učesnik Evrolige, odmah ću reći da su klub i grad obezbijedili uslove za organizaciju evligaških mečeva. Imamo potvrdu od strane Evrolige da je njihov šef za kontrolu praćenja uslova organizacije mečeva biti prisutan 31. septembra na meču sa Krkom u ,,Morači“. Do tada ćemo ispoštovati apsolutno sve uslove organizacije takmičenja. Ponosno mogu reći, ispred upravnog odbora kluba, koji je zajedno sa gradom i državom ušao u posao renoviranja dvorane, da smo uradili izuzetan posao”.

Mišljenja je da je njegova ekipa jača nego prethodne sezone.

“Mnogo smo jači već sada nego prošle godine. Ponosni smo što smo uspjeli da zadržimo sve domaće igrače, a da za sada imamo četiri velika pojačanja. Poželjeću im dobrodošlicu. Na sastanku u Barseloni, menadžment kluba je razgovarao sa predsjednikom Evrolige Đordijem Bertomeuom. Sve organizacione prepreke smo otklonili, u zadatom roku od 90 dana. Zadnji datum rada u SC ,,Morača“ je 15. septembar, a klub će trenirati 10. septembra, ili 11. uveče. Utrostručili smo broj zaposlenih, jer smo od Evrolige dobili preporuke da klub mora funkcionisati kao neka multinacionalna kompanija. Njima je bitnija organizacija kluba, od igračkog kadra. Jasno mi je šta želi Evrolige – stabilan, organizovan klub, poput najvećih”.

Osvrnuo se i na prošlu sezonu u kojoj su u finalu bili bolji od Crvene zvezde. Bilo je osim na terenu i igara i saopštenja oba kluba van parketa.

“Što se ABA lige tiče, mnogo se prašine diglo u plej-ofu. ABA liga je najbolji sportski proizvod regiona, kada su takmičenja u pitanju. Ona je nešto što je jako dobro, naročito za manje države i manja tržišta. Bilo je mnogo priče u finalnoj ABA seriji. Tamo gdje sam bio krajem aprila neću stati, da se borim za još bolje organizovanu ABA ligu. Da mi klubovi nismo promijenili upravljačku strukturu ABA lige, Budućnost Voli danas ne bi igrača Evroligu. Prethodna skupština ABA je trajala do osam sati, nismo tada prošli 30 procenata materijala. Mnogo toga treba mijenjati, a ono što je dobro da smo kao liga jak proizvod, jak brend, finansijski stabilan. Ono sa čim nismo zadovoljni je sudijska organizacija. Ljudski faktor mora što manje uticati na regularnost takmičenja. Nijedan klub ne smije imati poseban tretman”.

foto:Buducnost VOLI

About The Author

Možda ste propustili