Šakota:Nije to energija, to je nemoć

Izjava trenera Crvene zvezde poslije poraza od Baskonije.

Zvezda je u 13. kolu evrolige izgubila kući od Bakonije, koja je meč prelomila u trećoj četvrtini. Poslije meča trener crveno bijelih Dragan Šakota konstatovao je kako je njegova ekipa imala problema u organizaciji igre obzirom da je Filip Čović povrijeđen, a da je Lorenco Braun u finišu takođe zaradio povredu.

Mislim da je Lorenco iskrenuo zglob, da su ligamenti u pitanju. Ne mogu da pričam više, ali na osnovu iskustva je povreda o kojoj ćemo znati više kada se snime ti ligamenti”, rekao je o povredi Brauna.

O meču:

“Pripremiili su meč veoma dobro i to je očigledno. Sa druge strane, imali smo problem sa samo jednim igračem u rosteru koji je mogao da organizuje igru. U njihovom timu ima šest igrača koji mogu da kreiraju sa više pozicija. To je velika prednost za njih. Trudili smo se da se borimo za svaku loptu, da držimo priključak i da na kraju imamo sreće. To smo uspjeli protiv Valensije, ali večeras ne”, rekao je Šakota.

Novinari su ga pitali i da prokomentariše lošu igru i slabu energiju svog tima.

“Drugi tim je igrao jako dobro. Napadamo sa jednim igračem u kreaciji, drugim igračima nije lako da spuste loptu, a onda smo limitirani jer drugi timovi to mogu da brane. Valensija je to isto mogla da brani, ali smo se snašli, ostali u rezultatu i imali sreću u zadnjem šutu. To su ekipe potpuno drugačije sastavljene od nas i imaju prednosti”.

Na pitanje da li je problem bila energija odgovorio je:

Meni najteže pada kada vidim tako ekipu. Nije to energija, to je nemoć. Kada igraš, kad vodiš i kad ti ide, onda vidiš energiju. Nije prijatno izgubiti utakmice. Nažalost, biće toga, kao što su oni bili u lošoj fazi, sada će se podići. I sigurno će imati i bolje rezultate u nastavku”.

Portparol Zvezde Igor Vujičin demantovao je informaciju da je Zvezda u kontaktu sa Majkom Grinom, plejmejkerom Igokee.

“Prvi put čujem za neka imena. U ovom trenutku imamo veliki broj stranaca i to je problem. Imamo puno utakmica ispred nas, znamo da nam fale igrači u periferiji, ali nije to bila tema. Ne daj Bože da se igrač povrijedi ozbiljnije, onda bismo razmišljali o tome. On je igrač koji nam najviše daje i nadamo se da će se oporaviti”, rekao je Šakota..

foto: KK Crvena zvezda mts