Dragan Šakota više nije trener KK Crvena zvezda.

Ovo su na zajedničkoj konferenciji saopštili Nebojša Čović, predsjednik crveno-belih i dosadašnji trener Zvezde Dragan Šakota.

Na izuzetno posećenoj konferenciji za medije prvo se javnosti obratio predsjednik kluba Nebojša Čović:

Gospodin Šakota više neće biti naš trener. Takav nam je i bio dogovor. Moram, ipak, da kažem da je Dragan Šakota došao u jako teškom trenutku, poslije odlaska Milana Tomića. Jedan određeni broj trenera to nije htio, a sada bi htio da dođe. Jedan dio njih tada nije mogao… U svakom slučaju, ja sam poptuno uvjeren da bismo osvojili titule i na Jadranu i u Srbiji. Formu smo pronašli, ali… Na kraju, odluka Evrolige je bila takva kakva je bila. Što se tiče Dragana Šakote, ja i dalje imam ponudu da on ostane u klubu. Na svemu mu hvala, ni sa jednim od trenera nisam imao bolji odnos”, rekao Čović, koji iako smatra da bi njegov tim bio prvi u ABA ligi je glasao protiv nastavka tog šampionata u kojem je Zvezda bila na trećem mjestu.

Dragan Šakota zahvalio se svima.

“Mislim da je moja misija – završena. Hvala i klubu, svim igračima , zaposlenima u klubu i ljudima iz menadžmenta. Bilo je lijepo vratiti se u Zvezdu, a prava je šteta što je ova sezona prekinuta tako kako je prekinuta. Sada je vrijeme da dođe neki mlađi trener, sa još većim ambicijama i dugoročnom vizijom. Sa igračima sam pričao, i, poslije iskustva i u drugim timovima, mogu da kažem da nisam naišao na momke koji su na tako profesionalan način izdržavali ovolike napore. Kada sam stigao, nije baš bila sjajna timska hemija, a bilo je i nekih teških situacija, poput one sa Filipom (Čovićem), dečkom koji je i sjajan igrač i sjajan čovjek. Zbog svega toga smo, zapravo, izgubili jednog dobrog košarkaša”, rekao je Šakota.

foto: KK Crvena zvezda mts

.