Raduljica: Ima stara kineska tehnika…

Košarkaška reprezentacija Srbije, odradila je svoj prvi trening u Fošanu, mjestu gdje će u subotu od 9:30 po srpskom vremenu, odigrati svoj prvi meč na Svjetskom kupu u Kini. Rivali „plavih“ u grupi biće reprezentacije Angole, Filipina i Italije, a prvi meč na turniru, Srbija igra protiv Angole.

Nakon treninga, u razgovoru sa predstavnicima medija su se zadržali kapiten Miroslav Raduljica i Marko Simonović, a kapiten je podijelio svoja iskustva u vezi sa velikim vrućinama i tehnikom disanja u Kini.

„Ima, stara kineska tehnika ulaska u halu, u klimatizovani prostor. Ili idete pravo u hotel, u sobu, jer nemate šta da radite napolju po takvoj vrućini. Ako niste navikli, bolje je biti unutra. A i svakako je bolje u hali“.

Spremni ste za turnir, čeka vas utakmica protiv Angole?

„Imali smo dosta problema sa povredama, to svi znaju. Vjerujem da bismo bili još spremniji i uigraniji da nije bilo tih zdravstvenih problema. Dosta igrača je propustilo utakmice, na različite načine su sticali formu. S velikom željom ulazimo u celu priču i za početak je to sasvim dovoljno“.

Koliko povrede koje su se desile mogu da izbace ekipu iz ritma?

„Nadam se ne puno, jer su to sve profesionalci, momci koji igraju na visokom nivou godinama i oni znaju to da to izbalansiraju. Neće biti problema. Bogdan Bogdanović je propustio nekoliko mečeva, Nemanja Bjelica takođe, Lučića nije bilo desetak dana. Ne treba da trošim riječi, svi znamo ko su oni i kakvi su karakteri, vjerujem da neće biti problema“.

Atipični protivnici?

„Sreća pa smo imali utakmica protiv atipičnih protivnika kao što je Novi Zeland. Igrali smo turnire s raznim postavama, što se pokazalo jako dobro. Igrali smo i sa skraćenom klupom i dobijali utakmice. Opet, znamo da su to pripreme, znamo šta je prvenstvo i da su tu pobjede najvažnije. I mi ćemo podići formu i koncentraciju na viši nivo“, poručio je Raduljica.

Marko Simonović je bio vrlo zadovoljan uslovima u dvorani gdje će se igrati grupna faza, zbog toga u ekipi vlada još veće nestrpljenje uoči početka Mundobasketa…

„U tonusu smo i jedva čekamo da počne turnir. Baš smo komentarisali kada smo došli u halu… Dvorana je prelijepa, mi otvaramo turnir, želimo da počnemo da igramo ono gdje se pobjede broje. Imali smo dobar pripremni period, išli smo korak po korak od te prve utakmice protiv Borca, do susreta s Francuskom. U dobroj atmosferi i raspoloženju čekamo meč s Angolom“, rekao je Simonović.

Ekipa se pokazala dobro u prethodnih deset utakmica, forma raste, ali Marko vjeruje da Srbija može još bolje.

„Videćemo… Lično mislim da možemo još mnogo bolje, posljednjih dana nam nisu igrali neki ključni igrači… Uz njih će to biti mnogo bolje i da će ekipe izgledati bolje“.

O prvom meču, Simonović je rekao:

„Svakog protivnika izuzetno cijenimo i pripremamo se najozbiljnije za svaki izazov. Znamo dosta o Angoli, naša skauting služba radi konstantno da nam sve lijepo spremi za svaku narednu utakmicu“.


Iskusni krilni košarkaš poručuje da će naš tim na turniru ići korak po korak.

„Činjenica je da imamo visoke ambicije, želimo da izgledamo dobro, da igramo dobro. Želimo da napadnemo vrh, ali da mi budemo zdravi prvo i igramo polako, pa ćemo onda, nadam se, uspjeti da ostvarimo naše želje. Prvo da riješimo Angolu, pa idemo dalje“.

foto:kss

About The Author