Radonjić: Težak izazov

U nedjelju počinje finalna serija ABA lige.

Crvena zvezda u finalu dočekuje Budućnost, a šampion će biti ekipa koja prva dođe do tri pobjede. U finalu Zvezda ima prednost domaćeg terena.

“Rekao bih da su u finalu dva najbolja tima u sezoni. Očekivalo se tako možda od starta. Ono što sam prvo gledao, a kasnije učestvovao djelovalo je realno. Fokus je na prvoj utakmici i na tome smo radili od momenta kada smo završili seriju protiv Igokee. Budućnost nas je dva puta dobila, nadigrala nas je u Podgorici i pokazali su da imaju razlog za optimizam. Imaju kvalitet, uigrani su, u formi. Kvalitetno su prošli polufinale, čak i superiorno. Čeka nas težak izazov od prvog duela “, rekao je trener crveno-bijelih Dejan Radonjić koji ima puno problema pred prvi meč:

“Mi u meč ulazimo ne onako kako sam se nadao da će biti. Problematika koja traje mjesecima je i dalje prisutna. Od povreda, korone, pa žestok udar virusa i igranje mečeva sa malim brojem igrača u žestokom ritmu. Nastavak svega toga je sada. Kuridža neće biti spreman za prvi meč i izvjesno je da će i Volden propustiti meč. Nije trenirao ni za duele sa Igokeom. Stanje se pogoršalo poslije serije. Na nama je da damo više od maksimuma, da kontrolišemo njihov kvalitet i da pokušamo da budemo bolji uprkos situaciji.” dodao je trener Crvene zvezde i ukazao na još neke detalje poput zgusnutog rasporeda:

“Za ovu sezonu je karakteristično da nam je ta problematika donijela nešto posebno. Igrali smo skoro sve mečeve u okrnjenom sastavu, bez nekoliko igrača. Teško je procijeniti da li to ima neki uticaj na ovu seriju. Što se tiče prve utakmice mi smo orijentisani tako da sav fokus stavimo na taj duel i smatram da tako treba da se ponašamo. Nismo prvi put u ovakvoj situaciji, ne razmišljamo o utakmicama koje slijede, te analize i pripreme će da se prave poslije mečeva. Radiće se onako kako stvari budu zahtijevale”, dodao je Radonjić.

Marko Simonović očekuje tešku seriju.

“Stigli smo do finala, čeka nas teška serija protiv ekipe koja nas je dva puta dobila i želimo i na to da im odgovorimo. Naše ambicije su jasne i nadam se da ćemo se radovati na kraju.Imali smo dovoljno vremena da se pripremimo za ovaj meč. Nema izgovora prije ove utakmice. Prva naredna utakmica je najbitnija i ka njoj smo okrenuti”, rekao je Simonovič

foto.Đorđe Kostić/KK Crvena zvezda mts

About The Author