Radonjić: Koncentracija

Izjava trenera Zvezde, Dejana Radonjića poslije prve utakmice finalne serije ABA lige.

Zvezda je prvi meč pred svojim navijačima riješila u svoju korist 90:76. Trener crveno bijelih Dejan Radonjić zadovoljan pobjedom.

“Očekivano težak meč, kao što smo pričali ovih dana. Partizan je na početku utakmice bio bolji, gradio je kvalitetnom igrom rezultat. Mi smo u drugoj četvrtini uspjeli i pored ne tako zadovoljavajuće igre da dođemo do izjednačenja i na kraju do prednosti. Početak treće četvrtine je bio veoma značajan, bili smo dobri u oba pravca i došli do prednosti koja nam je dala prostora da može da igramo i bolje u nastavku”, rekao je Radonjić i nastavio:

“Bilo je potrebno da budemo veoma koncetriusani kao što sam rekao juče, jer Partizan ima kvalitet na svim pozicijama. Držali smo prednost, nismo dali da nas stignu. Što se u ranijim utakmicama dešavalo. Uspjeli smo da dođemo do pobjede. Moramo da budemo veoma dobri u sljedećem duelu, jer sam svjestan, a i iskustvo mi nalaže, jer drugi meč može da bude veoma opasan kad se ovde igra zbog različitih stvari. Iskoristio bih priliku da čestitam Kaliniću jer je postao otac danas”.

Zvezda je bila fokusiranija u finalu.

“Partizan je igrao veoma dobro. Finale je, dva najbolja tima u ligi. Jasno je bilo da su uspjeli da nas poremete. Bilo je potrebno vremena da se adaptiramo. Veoma je značajno protiv Partizana da koncentracija bude konstantna, a da ne traje samo u određenim minutima, jer tim takvog kvaliteta može da stigne bilo koju razliku. Morali smo da budemo disciplinovani u oba pravca, da bismo došli do pobjede”.

foto:aba league/Dragana Stjepanović

About The Author