Prvi All Star Republike Srpske

Sjećanja na prvi ALL Star meč Republike Srpske.

Košarka u devedesetim godinama u Republici Srpskoj obilovala je novim idejama i akcijama sve u cilju dodatne promocije košarke.

Pisali smo već u prvom takmičenju pod okriljem KSRS Pepsi ligi, utakmici Republika Srpska – Republika Srpska Krajina, prvom šampionatu Republike Srpske za muškarce i za dame. 

Danas ćemo se vratiti u 1997. godinu kada je održan prvi All Star meč,koji je kasnije prerastao u “Košarkaški sabor”.

Odluka Košarkaškog saveza Republike Srpske je bila da Zvornik trećeg maja 1997. godine bude domaćin prve revijalne utakmice “istoka” i “zapada” Republike Srpske.

Selekciju “zapada” sa klupe su predvodili Miodrag Baletić i Željko Švraka, dok su na klupi “istoka” bili Bratoljub Mičeta i Radenko Rikić.

Zapad je slavio pobjedu 111:98

Zapad: Kukić 18, Ševo12, Vujasinović7, Petković 2, Šućur 31, Danilović 2, Stojaković, Lazarević, Ćurguz 11, Negovanović, Arnautović 6, Blagojević 20.

Istok: Maksimović 5, Kovačević 5, Kaldesić 2, Mateničarski 19, Damjanović 24, Đurić, Marković 5, Jovanović, Vidačić 7, Ignjatović 4, Šakotić 17, Bodiroga 8.

Na poluvremenu je održano i takmičenje u zakucavanju i šutoranju trojki.

Najbolji u zakucavanju je bio Boris Blagojević iz Borca. Pobijedio je u konkurenciji Kukića,Damjanovića,Markovića,Kaldesića,Šućura,Lazarevića i Arnautovića.

Najbolji u brzom šutiranju trojki je bio Lazar Vidačić. U finalu je bio bolji od Aleksandra Šućura. Na kraju Vidačić je imao 11, a Šućur devet poena.

Posljednji Košarkaški sabor održan je takođe u Zvorniku. Selekcija KLS je slavila protiv Republike Srpske 101:70. Na poluvremenu spektakularno zakucavanje je izvao košarkaš Principa Srđan Gavrić.

foto:monogfrafijaksrs/Željko Tica

About The Author

Možda ste propustili