Sjećanja: Republika Srpska – Republika Srpska Krajina

Podsjećanje na košarkaški meč iz 1993.godine.

Na Vidovdan 1993. godine odigrana je prijateljska utakmica košarkaških reprezentacija Republike Srpske i Republike Srpske Krajine.

Igrale su muške i ženske selekcije. Domaćin prvog meča bila je dvorana “Borik” u Banjaluci. Republiku Srpsku sa klupe je predvodio Slobodan Simović, a reprezentaciju su činili:Vuković,Vujaković,Cvijanović,Kukić,Arnautović,Danilović,Mičić,Gnjidić,Vujić,Babić,Karašik,Zirojević i Vidačića.

Na drugoj strani za reprezentaciju Republike Srpske Krajine igrali su:Vlaisavljević,Ernest,Pokrajac,Bura,Knežević,Stokuća,Šormaz,Radaković,Grbić,Sedlar,Adam,Miljuš,Jovetić i Ćosić.

“Za svaku pohvalu je što su svi pozvani prihvatili da budu dio ove istorijske utakmice.Sigurno je da ćemo je svi pamtiti”, izjavio je tada Slobodan Simović.

Meč muških selekcija pratilo je više od dvije hiljade gledalaca. Slavila je Republike Srpska 99:84.Vuković, Babić i Vidačić su bili najbolji u selekciji Republike Srpske ( Vuković 33,Babić 20, Vidačić 19).

Na drugoj strani Pokrajac sa 34 i Miljuš sa 24 poena najefikasniji.

U meču košarkašica Republike Srpske i Republike Srpske Krajine bilo je manje neizvjesnosti. Domaćin je salvio 85:55 predvođen Sandom Vuković,koja je dala 20 poena.

foto:monografija KSRS/Željko Tica

 

About The Author