Nurkić:Teško je biti omiljen pored Lilarda

Intervju Jusufa Nurkića američkim medijima.

Snažni centar je jedini u Portlandu koji uz Lilarda i Mekoluma ima dvocifren prosjek poena (14,1) uz 8,6 skokova i 1,3 rampi (1,3) po meču.

Portland je u seriji od 13 pobjeda i trenutno su trećii tim na Zapadu.

“Sada znamo kao tim šta nam je potrebno da pobjeđujemo. Imamo težak raspored do kraja sezone, igramo mahom protiv plej-of timova, ali to je dobro. Svi hoće da igraju jake utakmice. Ja sam više fokusiran na male stvari i detalje”, prenosi portal basketballsphere Nurkićev intervju  za „Hoopshype“.

Zbog borbene igre Nurkić je omiljen kod navijača Portlanda.

“Teško je biti omiljeni kod navijača kada imaš saigrača kakav je Demjan Lilard ,nasmijao se Nurkić.Sjajno se osjećam zbog podrške i to mi je samo još veća motivacija. Kada sam došao ovde, svi su pričali o tome kako nemamo šanse za plej-of i kako bi trebalo namjerno gubiti. Sada je sve drugačije”.

Nurkić nije krio da je tajna Portlanda u odbrani jer, kako kaže, napad nikada nije bio problem ove ekipe.

“Imamo dvojicu bekova koji mogu da pogode bilo kada i bilo gdje, sve je lakše sa njima. Ali, odbrana nam je mnogo, mnogo bolja”, objasnio je Nurkić.

Momak iz Živinica je tokom ljeta promijenio režim ishrane kojim je skinuo kilažu i pitanje kondicije koja ga je održala svježim i u finišu sezone.

“Osjećam se sjajno i poslije 65 utakmica. Sjećam se da sam tokom Ol star pauze pomislio: „O, da, uspio sam. Ovo je sjajan osjećaj!“ U formi sam i zdrav sam”.

Nurkić se nikada nije „stideo“ da uđe u okršaje sa rivalima. On tvrdi da je on najčešće meta treš-toka.

“Pričaju mi razna sr…a, posebno mladi igrači koji su tek došli u ligu. Već mi pričaju kako su postali zvijeri, a nisu ni prišli tome”.

 

Jusuf je objasnio i kako je igrati sa dvojicom dominantnih bekova kakvi su Mekolum i Lilard.

“Prije dolaska u Portland nikada nisam igrao sa dvojicom momaka kojima niko ne smije da ide ispod bloka. To meni pomaže, jer svi obraćaju pažnju na njih, pa kada dobijem loptu vrlo je jednostavno. Moram samo da odlučim da li ću da zakucam ili da dodam otvorenom igraču. Pri tom, svi znaju da su oni sjajni igrači, ali su i odlični ljudi. Brinu o drugima i skromni su”.

Za nekoliko mjeseci Nurkić će se naći u poziciji gde će potpisati unosan ugovor. Biće ograničeni slobodan agent i samo je pitanje da li će Portland uspjeti da odgovori na ponude koje će stizati.

“Ni ne pomišljam na to. Posao je posao, ja ću samo da igram, a neka se ostali bave tim stvarima”,završio je Nurkić.

foto:printscreen/youtube

About The Author

Možda ste propustili