Privatne i timske pripreme nisu isto

foto:FIBA

Selektor Srbije Aleksandar Đorđević nakon pobjede protiv Francuske.

Srbija je posljednju pripremnu utakmicu, uostalom kao i sve prethodne, pobijedila. Savladana je Francuska, koja je jedan od favorita za medalju na predstojećem Svjetkom prvenstvu.

“Odlična utakmica za nas bez obzira što smo bez trojice igrača u rotaciji. Bjelice i Bogdanovića preventivno i Lučića, isto. Imali su neke fizičke probleme, za koje se nadam da će već od sutra ili prekosutra da budu u redu i da će svi biti u stroju. Nismo hteli da rizikujemo sa Lučićem i dobro je što smo odradili ovako kako smo odradili”, rekao je selektor Srbije Aleksandar Đorđević.

Selektor se potom osvrnuo na samu utakmicu.

Dva različita poluvremena protiv sjajne Francuske, ekipe koja će, po mom mišljenju, biti u prve četiri. Oni su igrali bez De Koloa. Imali smo jednu fizičku, intenzivnu, snažnu utakmicu, na poen i odlično smo odreagovali u drugom poluvremenu, uz neke korekcije. Mnogo izgubljenih lopti, mnogo promašenih penala… To je prvo što upada u oči. Druga stvar, sve ovo vrijeme postoji razlika u fizičkoj pripremljenosti jednog dijela igrača koji su prošli kroz timske pripreme i drugog dijela igrača koji nisu prošli kroz timske pripreme, nego su imali privatne pripreme. Jedan na nula ne postoji košarka, jedan na nula ne postoji način da se spremiš za bilo koje takmičenje, pa čak ni za utakmicu, nego samo i jedino timske pripreme koje imaju određeni plan, sistem i princip i koje daju rezultat već godinama. I to je analiza cijelog ovog pripremnog dijela. Nadamo se da ćemo kako protiče prvenstvo da svedemo tu razliku na što manji nivo, jer je očigledno da će biti ključ. Kao što od početka ovih šest godina pričam, fizički i atletski moramo da budemo dominantni da bismo došli do rezultata koje priželjkujemo i zbog kojih radimo svakog dana”.

Srbija prvog dana Svjetskog prvenstva igra protiv Angole.

foto:fiba

About The Author