Prihvaćena Zvezdina žalba

aba

Crvenoj zvezdi biće vraćen oduzet bod poslije nedolaska u Podgoricu na meč protiv Budućnosti, a biće smanjena i novčana kazna, odluka je žalbenog vijeća ABA lige nakon zvezdine žalbe.

“Crveno-bijeli” će morati da plate 15.001 evro, umjesto prvobitnih 20.000, koliko je iznosila prvobitna odluka Disciplinskog sudije ABA lige.Zvezda je trenutno na diobi četvrtog mjesta sa FMP-om iskorom 9-6, ali i 24 boda, odnosno jednim više nego ranije.

Žalbeno vijeće ABA lige se izjasnilo da je bilo opravdano odustvo košarkaša Crvene zvezde u Podgorici, u trenutku nestabilne političke situacije u Crnoj Gori.

Tako, klub sa Malog Kalemegdana neće snositi nikakve troškove organizacije utakmice, kao što je bio prvobitni prijedlog Disciplinskog sudije takmičenja Saše Pavličić-Bekića.

Sada je na Predsjedništvu ABA lige da registruje utakmicu. Nakon objave reagovali su saopštenjem iz Zvezde.

“Ova odluka žalbenog vijeća po kojoj se našem klubu vraća neopravdano oduzeti bod, smanjuje novčana kazna, predstavlja veliku pobjedu . Naš klub ne snosi nikakvu odgovornost za kaznu od 15.001 evro, već je to odgovornost Predsjedništva ABA lige koje nije donijelo nikakvu odluku! Borba KK Crvena zvezda za regularnost i legitimitet lige se ovdje ne završava, već nastavlja punim kapacitetom! Kao klub smatramo da smo se u cjelokupnoj situaciji od 27.12.2019. godine ponašali odgovorno i u skladu sa svim propozcijama i propisima ABA lige, i to u vremenima u kojima je sporan legitimitet mnogih organa, pa i cijele asocijacije – ABA lige. KK Crvena zvezda mts nastaviće i u narednim danima sa svojim pravnim timom brojne aktivnosti kako bi predsjedništvo ABA što prije donijelo jedinu moguću odluku, a to je odigravanje nove utakmice, ali i oko ostalih važnih pitanja poput legitimiteta ove asocijacije u kojoj postoje brojne manjkavosti koje nisu slučajnost i nanose veliku štetu svim klubovima ABA lige”, navodi se u saopštenju.

foto:aba