Predsjednik FIBA: Sješćemo sa Bodirogom, ali pitaju se i klubovi

demirel

foto:FIBA

Turgaj Demirel, prvi čovjek FIBA Evrope, rekao je da je čestitao Dejanu Bodirogi na promociji novog predsjednika Evrolige.

FIBA i Evroliga su godinama u konfliktu, te nisu u stanju da pronađu zajednički jezik oko kalendara i takmičenja, i vidjećemo da li će Bodiroga uspjeti nešto da promijeni.

Demirel ističe da je Bodiroga važan promoter evropske košarke.

“Da, Dejan Bodiroga je predsjednik Evrolige i čestitrao sam muz jer je on bio sa nama četiri godine kao potpredsjednik KSS, dio borda FIBA Evropa i dio takmčarske komisije FIBA. Naravno on je bitan promoter evropske košarke, igrao je u mnogo klubova i vrlo duboko poznaje detalje problema evropske košarke. Naravno da ćemo uskoro se sastati i čuti”, rekao je Demirel.

Naravno, predsjednik FIBA se ubrzo ogradio rekavši kako se ipak klubovi najviše pitaju, njih jedanaest koji su vlasnici Evrolige.

“Znate da Evroliga ima 11 klubova koji su vlasnici takmičenja i prvo mora sa njima da priča, tako da poslije tih razgovora moramo da vidimo sa njim kako bi riješili trenutne probleme. Veoma smo optimistični kada je u pitanju budućnost”, rekao je Demirel piše b92.