Pravim veliki spisak, svi će biti razmatrani

Novi selektor košarkaške reprezentacije Srbije Igor Kokoškov je ekskluzivno za RTS rekao da priprema “glomazan spisak” reprezentativaca i da će svi biti razmotreni.

Igor Kokoškov je u intervjuu dopisniku RTS-a u Čikagu Aleksandru Žigiću rekao da će prvi korak u njegovom radu biti da se napravi veliki spisak potencijalnih reprezentativaca.

Taj spisak će biti glomazan, veliki, najvažnije je da ne propustimo nikoga. Najvažnije je da nekog ne zaboravim, biće imena koja već reprezentuju srpsku košarku u NBA”, istakao je novi selektor srpske košarkaške reprezentacije.

Svi će, kaže, biti razmotreni.

“Nadam se da postoji entuzijazam, želja, ambicija kao i do sada da se reprezentuje svoja zemlja”, rekao je Kokoškov.

Selektor je istakao da treba organizovati najbolju ekipu i najbolje moguće odigrati kvalifikacije za Evropsko prvenstvo i Olimpijske igre u Tokiju.

“Ništa se ne počinje novo” 

Igor Kokoškov ističe da će nastaviti kontinuitet kvalitetnog rada u reprezentaciji i savezu.

“Ništa se ne počinje novo, nastavlja se kontinuitet. Treneri i selektor su samo servis nacionalnog tima. Moje je da pomognem da se nastavi put razvoja i uspjeha koji je tim imao u proteklim decenijama”, istakao je selektor košarkaške reprezentacije Srbije.

Kokoškov je prvi trener neamerikanac u NCAA ligi. Prvi neamerikanac koji je postao asistent u NBA ligi i prvi Evropljanin u istoriji koji je dobio posao glavnog trenera u NBA ligi.

Zbog svega što je učinio za košarku, u Gruziji je kao selektor dobio Orden časti od tadašnjeg predsjednika Sakašvilija, dok mu je na dobijanju američkog državljanstva lično čestitao bivši predsjednik Amerike Barak Obama. 

foto:fiba