Poslije Zadra slijedi Split

Svega dva dana nakon utakmice protiv Zadra, košarkaši Partizana NIS će odigrati novu utakmicu u Štark areni.

U 15. kolu ABA lige, crno-bijeli u srijedu od 18:45 dočekuju Split.

U prvom delu sezone, crno-bijeli su na gostovanju savladali Split sa 59:69 a pred sutrašnji duel, trener Partizana NIS, Željko Obradović poručuje: 

“Imamo praktično jedan dan za pripremu utakmice i daćemo sve od sebe da odreagujemo na najbolji mogući način. Split je ekipa koja igra različite vrste odbrane i to je najvažnije da kroz dobar sastanak i trening što bolje pripremimo. Naravno, uz sve drugo što mi radimo u odbrani i napadu. Ono što je meni veoma bitno je činjenica da je nedavno preminuo Vinko Bajrović Capo, dugogodišnji igrač i rukovocilac u splitskom klubu, kao i nekadašnji tehniko reprezentacije Jugoslavije iz vremena kada sam igrao. On je bio nevjerovatan čovjek koji je svima nama pomagao u svakom pogledu. Želim da i ovom prilikom izjavim saučešće njegovoj porodici i košarkaškom klubu Split”, istakao je Obradović. 

Bek crno-bijelih, Aleksa Avramović pred duel sa Splitom kaže: 

“Važna utakmica je pred nama, protiv tima koji u posljednje vrijeme mnogo bolje igra nego što to pokazuju krajnji rezultati u ABA ligi. Split je na utakmici sa Crvenom zvezdom praktično cijeli meč bio u igri, što pokazuje da su sigurno u stanju da svakom timu u ligi naprave probleme. Danas ćemo uraditi analizu i pokušati da se što bolje pripremimo. Pred nama je zahtjevan meč i do pobjede ćemo doći samo ukoliko budemo maksimalno koncentrisani tokom svih 40 minuta”, naglasio je Avramović. 

(Foto: Partizan NIS/Dragana Stjepanović)