Popović: Samo da Paspalj ne vozi

Greg Popović u Beogradu o glavnom gradu Srbije, srpskoj košarci, Žarku Paspalju….

Greg Popović pet puta šampion NBA lige i trenutno jedan od najcjenjenijih stručnjaka na svijetu boravi u Beogradu kampu “Košarka bez granica”. Izdvojio je vrijeme za mnogobrojne novinare.

“Uvijek uživam kad se vratim. Ovde imam mnogo prijatelja, bivših igrača, trenera… Dođem kad god imam priliku. Večerao sam sinoć sa Dušanom Ivkovićem, a to je uvijek divno iskustvo. Uvijek se osjećam kako treba kada sam ovde. Volim i hranu i piće i uvijek znaju gdje da me odvedu”, istakao je Popović.

Može da se snađe i na srpskom jeziku.

“Mogu da pratim šta se dešava. Mogu da naručim večeru, ali ne govorim tečno srpski.”

Na kampu u dvorani u Žarkovu učestvuju brojni aktuelni i bivši NBA igrači, kao i treneri iz SAD.

“Svi oni osjećaju da je ovo način da vrate nešto u zajednicu i pomognu deci da razumeju ne samo košarku, već šta je to što čini tim, kako biti dobar saigrač, kako da se razviju vještine… Očekujem da će ovo biti dobrih nekoliko dana za momke i djevojke.”

Popović je pohvalio srpske košarkaše u NBA ligi.

“Fantastični su. Još osamdesetih godina, kada sam gledao Evropsko prvenstvo u Kelnu, vidio sam da ima mnogo stranih igrača koji treba da budu u NBA. Bivša Jugoslavija ima mnogo dobrih igrača koji su ostavili trag i igrali dobro u NBA. Nova generacija mladih u Srbiji je fantastična. Ovo je i dalje veliki sport i siguran sam da će odavde biti još igrača u NBA.”

Na pitanje da li će posjetiti srpske manastire dao je zanimljiv odgovor.

“Idem gdje god samo da ne vozi Žarko Paspalj. Samo ne njegovim kolima.”

Legendarni trener je rekao da ako neko želi da postane igrač najprije mora da uživa u tome šta radi.

“Mora da se uživa u igri, da se uči kako da se igra sa saigračima. Košarka je čudesna, ali treba sa njima da pričate i o životu. Košarka je samo dio života i neće svi koji su ovde provesti život igrajući košarku. Važno je da se nauče društvene vještine, kako da se slažete sa ljudima…”

foto:kss

About The Author

Možda ste propustili