Aleksandar Đorđević poslije pobjede na SAD.

Utješna pobjeda selekcije Srbije. U meču za plasman pobijedili su selekciju SAD, prvi put još od 2002.godine i četvrtfinala u Indijanapolisu.

“Dobra reakcija, ponosna. Spavali smo u istom krevetu i to nam je pomoglo mnogo. Način organizacije ovog takmičenja nam neće pomoći, ali tu ne možemo ništa da uradimo. Momci su izašli sa željom da se takmiče, da pokažu da smo dobar tim i pored teškog poraza. To sam im i rekao, da pokažemo da smo zajedno, to zajedništvo je vodilo istorijski našu zemlju do podijuma, to učimo i propovjedamo svakog dana. Jesmo tim, grupa koja dugo radi zajedno, znamo šta nam je činiti na ovakvim mečevima. Nekada ide u jednom, nekad u drugom smjeru. Treba insistirati na zajedništvu, u porazima i pobjedama. Trudio sam se da ih motivišem, iako vjerujte da je možda ostalo vrlo malo da pokažemo sreću poslije ovakve utakmice. Otvorili smo dobro meč, nisu bili spremni, imali su težak poraz koji im je bio u glavama. Ali, SAD je ponosna zemlja takođe, oni su reagovali u drugoj četvrtini, ali smo na kraju pronašli i unutrašnju igru na koju nisu imali odgovor. Ponosan sam i na odbranu… Ovo je dobra pobjeda. Pokazali smo sebi šta možemo, ali moramo da ispoštujemo takmičenje do kraja”, rekao je Đorđević.

Novinari su od selektora zatražili komentar povodom izjave prije Svjetskog prvenstva, kada je na pitanje šta ako se sretnemo sa Amerikancima rekao „Nek im je Bog u pomoći“.

“Bio sam gost na nacionalnoj televiziji. Ako izvadite ironiju iz mog oružja kao trenera, nemam mnogo toga još… Naprotiv, ja sam samo htio da ohrabrim momke, da budu samouvjereni i sigurni. Na tome radim mnogo, da im budem u glavama. To je bila poruka da smo spremni. Ne vjerujem da sam bilo koga uvrijedio. Svaki takmičar je slobodan da misli svoje. Možda sam to i pokazao. Greg Popović je imao sjajan komentar na to i cijenim to. Gledali smo se, trebalo je da igramo negdje drugdje. Moramo da prihvatimo to što je, da podignemo ekipu, sjajne momke. Mnogo loših stvari se desilo do Kine… Svima nam je jako teško i žao. Uvijek kada se okreneš, u karijeri ćeš se sjetiti Kine i Svjetskog prvenstva i propuštene šanse. Nije lako momcima sve vrijeme, moraš da ih guraš, da ih podržiš i pokažeš koliko vjeruješ u njih”.

foto:printscreen/youtube