Pobjeda za kraj sezone u FIBA Ligi šampiona

Košarkaši Igokee u šestom kolu Top 16 FIBA Lige šampiona pobijedili Rigu.

Tri pobjede i tri poraza učinak je košarkaša Igokee u Top 16 fazi FIBA Lige šampiona. Pobjedom protiv Rige 64:58, Igokea je završila premijerni nastup u ovom takmičenju koji je počeo septebra prošle godine u kvalifikacijama u Bugarskoj, potom su prošli grupnu fazu u grupi sa Hapoelom, Turk Telekomom i Limožom, da bi u narednoj fazi do pretposljednjeg kola bili u trci za Finalni turnir. Nije loše za prvu sezonu.

“Svi znamo kako smo iz Bugarske krenuli u FIBA Ligu šampiona, to znaju i igrači, stručni štab i svi u klubu, zato sam tražio da večeras pobjedom završimo ovo takmičenje”, rekao je trener Igokee Dragan Bajić i nastavio:

Stvarno mislim da smo napravili ogroman rezultat, da smo uz sve probleme uspjeli prvo da dođemo do grupne faze, potom smo u prvoj grupnoj fazi imali velike protivnike i uspjeli smo da prođemo u Top 16. A u ovoj fazi takmičenja smo na žrijebu izvukli Burgos i Tenerife, najkvalitnije timove u španskoj ACB ligi. Bez obzira na sve, imam samopouzdanja, imam dobre momke i nismo se plašili. Do posljednjeg momenta sam ulijevao vjeru i nadu da možemo proći i dalje. Na žalost nismo uspjeli, ali mi smo ostvarili odličan rezultat. Jedini smo tim iz kvalifikacija koji je došao do ove faze i igrao protiv timova sa neuporedivo većim budžetima”, rekao je trener Igokee Dragan Bajić.

“Moram da se zahvalim FIBA na odličnoj organizaciji Lige šampiona uprkos svim problemima koje cijeli svijet ima sa pandemijom korona virusa. Zahvalnost dugujemo i svim učesnicima, sudijama na visokom profesionalizmu. Nadam se da smo i mi pokazali da pripadamo tom društvu i da ćemo biti kompetativni i u budućnosti u ovom takmičenju. Ponosan sam što sam dio Igokee, koja se izdigla još jedan stepenik iznad, funkcionišemo na visokom nivou i vjerujem da ćemo da rastemo u narednom periodu”.

Sada se mogu posvetiti ABA ligi. Tri utakmice do kraja Igokea je lider, ali Bajić ne dozvoljava još da se priča u plej ofu.

“Čuo sam da smo već osigurali plej-of (jer smo prvi), ali ja kao trener ne smatram da smo blizu plej-ofa, već idemo iz utakmice u utakmicu. Naš najveći problem je što je ovo večeras bila peta utakmica u posljednjih 10 dana, pa tu su bila i teška putovanja do Zadra, Zagreba i Burgosa i nazad. A pobijeidli smo na četiri od tih pet mečeva. To su bili stvarno nadljudski napori i ja stvarno čestitam mojim momcima. Sad ćemo probati što bolje da se odmorimo i pokušamo da završimo ABA ligu na najbolji mogući način”, zaključio je Bajić.

foto:championsleague

About The Author