Igokea protiv Rige “zatvara” FIBA Ligu šampiona

Utakmicom protiv Rige, košarkaši Igokee danas završavaju nastup u FIBA Ligi šampiona.
Igokea je odličnom igrom u prvom meču u Rigi, savladala letonskog predstavnika. Pred posljednje kolo je jasno, da iz ove grupe dalje idu španski klubovi Burgos i Tenerife, tako da današnji meč nema takmičarski značaj, ali od starta sezone igrači “Igokee” ne kalkulišu i u svakom meču idu na pobjedu. Problem za trenera Bajića su povrede Pota, Karmajkla i Vulića.

“Iza nas je jedna sjajna sezona u FIBA Ligi šampiona, poznato je da je naš cilj bio da se pokušamo plasirati u grupnu fazu, uradili smo to, a onda smo obezbijedili i plasman u TOP 16 što je zaista ogroman uspjeh i za klub i za cijelu Republiku Srpsku i BiH. Ova utakmica nema rezultatski značaj ali bi bilo lijepo da ostvarimo pobjedu i da na taj način završimo ovaj krug. Riga je posljednja ekipa u grupi ali imaju izuzetno kvalitetan tim i znamo da svako opuštanje može da nas odvede u poraz”, rekao je trener Igokee Dragan Bajić.

Igokea je takmičenje počela u kvalifikacijama u Rumuniji. Potom su prošli grupu u kojoj su bili Limož, Hapoel i Turk Telekom. Do pretposljednjeg kola u Top 16 fazi, bili su u konkurenciji za Finalni turnir.
Meč kojim zatvara učešće u ovosezonskom izdanju FIBA Lige šampiona, Igokea protiv Rige igra u utorak od 20 časova i 30 minuta.

foto:Nikola Vuruna/Igokea