Pi Džej Doužer: Nikola Jokić udario pečat na dolazak u Partizan

P. J Doužer

foto: KK Partizan

Poslije šest sezona u NBA ligi, od toga tri u Denveru sa Nikolom Jokićem na parketu, Pi Džej Doužer se preselio u Beogradu.

Prvi put crno-belu opremu Partizana obukao je u ponedeljak po podne, a sa širokim osmjehom na licu objašnjavao je kako se odlučio da dođe u Humsku kod Željka Obradovića i da li je na čitav proces uticao dvostruki MVP najjače lige na svijetu.

Ipak, prije bilo kakve priče sa Nikolom Jokićem, sa Doužerom je kontakt imao Kevin Panter, kapiten crno-belih.

“Igrali smo jedan protiv drugog na koledžu poznajemo se. Pozvao sam ga i rekao sam mu kako stvari stoje. Rekao sam mu šta je dobro, šta može da očekuje”, rekao nam je Panter dok se Pi Džej još upoznavao sa novim saigračima.

“Stvarno ništa nisam znao o klubu i igračima, ali kada mi je agent saopštio da postoji mogućnost da dođem u Partizan, Kevin me je kontaktirao i stvarno je bio potpuno iskren. Sve mi je ispričao i posle tog razgovora sam odlučio da je ovo prava sredina za mene i da ću napraviti dobru odluku ako dođem ovde”, potvrđuje Doužer za Mozzartsport kako se situacija razvijala tokom ljeta.

Partizan počeo pripreme, Obradović: Nećemo dovoditi igrače reda radi

Onog momenta kada je Pi Džej kročio na parket Arene, već su mogli da se čuju šuškanja prisutnih novinara kako i izgledom podsjeća na Dantea Egzuma koji je odigrao izvanrednu prošlu sezonu u crno-belom dresu što mu je otvorilo vrata za povratak u NBA ligu, sada u Dalas Meverikse.

“Čuo sam od brojnih ljudi tu priču oko Dantea i da postoji mogućnost da imamo sličnu ulogu ovde u Partizana. Istina je da postoji neke sličnosti u našoj igri, ali isto tako mislim da smo različiti. On je on, a ja sam ja.

Znam da je uspeo ovde u Partizanu da napravi sjajne stvari i to mu je pomoglo u karijeri. Nadam se da bih i ja mogao nešto slično da uradim, svakako sam uzbuđen zbog sezone i izazova koji me čekaju”.

Velika je misterija na kojoj poziciji zapravo igra Pi Džej Doužer. Stigao je u Partizan kada je postojala velika potreba za plejmejkerom jer je pored Egzuma, Humsku neočekivano napustio i Jam Madar.

“Sve mogu da igram”, iz topa i uz smijeh će novi član ekipe.

I stvarno jeste tako, tokom karijere igrao je na sve tri pozicije.

“Ponosan sam što mogu da igram nekoliko pozicija i u napadu i u odbrani. Donosim raznovrsnost i spreman sam da igram šta god trener bude tražio od mene. Mislim da mogu da pomognem ekipi sa mojom raznovrsnom igrom i činjenicom da mogu da igram odbranu na nekoliko igrača na različitim pozicijama”.

Bogdan Bogdanović: Trebalo nam je za uigranost da uđemo u nervozu

Nezaobilazna tema bio je Nikola Jokić sa kojim je Pi Džej proveo tri sezone.

“Čuli smo se. Pozvao me je telefonom kada je saznao da dolazim u Srbiju i da potpisujem za Partizan. Pričao mi je o gradu, o Srbiji, o navijačima, mislim da ću uživati ovde. Kada je on udario pečat na čitavu priču, onda sam baš osetio oduševljenje što dolazim ovde”.

Odmah je uslijedilo pitanje o Nikoli Jokiću kao košarkašu.

“Svima već godinama pričam, Nikola Jokić je najbolji košarkaš sa kojim sa igrao”, za trenutak zastaje kao da želi da pronađe adekvatnu pohvalu za sve ono što aktuelni šampion NBA lige radi na parketu:

“Toliko toga me je naučio, nevjerovatno sam napredovao pored njega jer on ima potpuno drugačiju perspektivu o košarci. Zaista jedinstven pogled na igru. Mnogo sam naučio od njega, način na koji igra je toliko nesebičan i to je nešto što je preneo na sve saigrače, pa i na mene”.

Očekivanja o novoj sezoni su kristalno jasna jer je došao u tim koji je aktuelni šampion ABA lige, a bio je i nadomak završnog turnira u Evroligi.

“Očekujem uspješnu sezonu, sve manje od toga bi bilo razočaranje”.

O dvije stvari se dobro obavijestio prije nego što je stigao u Beogradu. Prva je atmosfera koju prave navijači.

“Nema osobe koja mi nije rekla da pogledam klip sa atmosferom u dvorani. Jedva čekam to da iskusim”.

Druga stvar je naravno Željko Obradović.

“Znam da je legenda ovde i da je uradio nevjerovatne stvari. Osvajao je titule. Drago mi je što imam priliku da sarađujem sa njim. Drago mi je što sam dio ove priče”, završava novi član Partizana.