Pešić: Odbio sam Letoniju (VIDEO)

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić u ekskluzivnom intervjuu za RTRS govorio je o budućnosti reprezentacije i predstojećem Evropskom prvenstvu naredne godine.

Pešić je rekao kako je prije Srbije imao ponudu selekcije Letonije, ali je odbio.

“Imao sam ponude nekih klubova, ali sam sebi rekao koga bih mogao još da treniram da me motiviše. Svi govore o motivaciji kad se izgubi utakmica, onda novinari pitaju onog što je izgubio kako trener nije motivisao ekipu. Niko ne kaže ko motiviše tog trenera i on treba motivaciju. Ko mene može da izazove, koja je to ekipa, koja reprezentacija…Imao sam ponudu od Letonije koja pravi fantastičnu reprezentaciju. Oni imaju izuzetno talentovanu reprezentaciju. U ovom trenutku po potencijalu su bolji od Litvanije. To nije dolazilo u obzir. Ne što ja njih ne respektujem. Nego gdje ću u Letoniju. Onda kad me zvao Danilović. Nisam imao nikakav pritisak. Sjedio sam sa Markom mojim sinom. Ja mu kažem da me zvao Saša. On odmah kaže šta ti čekaš? Da mije rekao pusti to ja bih shvatio”, rekao je Pešić.

Upitan o dometima Srbije u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2023. godine, Pešić je istakao da ga olimpijski ciklus izuzetno motiviše.

“Pored Evropskog i Svjetskog prvenstva, koji su neminovnost za našu košarku, želio bih kao selektor Srbije učestvovati na Olimpijskim igrama, gdje sam već nastupao sa Njemačkom u Barseloni 1992. godine. Moramo da uredimo sistem, napravimo organizovanu reprezentaciju, ne samo sa pozicije A tima, nego i drugih sekcija. Odatle pravimo primarnu saradnju sa klubovima, koja se nažalost izgubila, ne zbog toga što klubovi ne žele da sarađuju, nego nemaju naviku za saradnju. Napraviti jednu takvu bazu, gdje se rad u reprezentaciji razlikuje od rada u klubu, nemoguće je bez samih klubova. Namjera mi je da ponovo izgradimo kult reprezentacije”, direktan je Pešić, koji je danas posjetio igrače Igokee.

foto:rtrs

About The Author