Peđa vjeruje u ORLOVE

Predrag Stojaković vjeruje da Srbije može do medalje na Svjetskom kupu u Kini.

Predrag Stojaković je sa reprezentacijom Jugoslavije došao do zlata na Svjetskom prvenstvu u Indijanopolisu 2002. godine, dok je godinu dana ranije osvojio i zlato na Evropskom prvenstvu u Turskoj.

“Način na koji smo igrali je bio veoma dobar. Imali smo veoma jaku odbranu, efikasan napad. Odličan posao smo radili na obe strane terena. Nije bilo lako osvojiti tu titulu, ali uz upornost, fokus i naporan rad smo uspjeli. Radili smo jako na pripremama, pobijedili neke mečeve, ušli u dobar ritam i znali smo da možemo daleko da doguramo”, rekao je Peđa o čuvenoj tituli iz Indijanapolisa kada je u finalu pobijeđena Argentina.

Stojaković je u razgovoru za sajt FIBA naglasio da mnogo očekuje od selekcije Srbije na Mundobasketu 2019.

Talenat i hemija su nešto što mi se jako dopada u ekipi. Imamo mnogo kvalitetnih i talentovanih igrača. Radujem se što ću ih vidjeti u Kini i mislim da imaju razlog da budu ambiciozni poslije svega što su ostvarili prethodnih godina. Sa igračima poput Bogdanovića, Bjelice, Teodosića, Jokića i ostalih, na samom turniru možete dogurati daleko i vratiti se kući sa medaljom. Srbija je među najboljim timovima na svijetu i uvjeren sam da ćemo biti odlični ovog ljeta”, rekao je Predrag Stojaković.

Govorio je i o velikoj konkurenciji na Mundobasketu i napomenuo da selekciji Sjedinjenih Američkih Država nije zagarantovano zlato.

“Ovo Svjetsko prvenstvo će biti jako interesantno. Imamo mnogo timova koji mogu da doguraju daleko i da se bore za sam vrh. Francuska, Kanada, Litvanija, pa i Australija i Španija mogu doći do medalje”, završio je Stojaković.

foto.fiba