Pažin: Privukle me ambicije kluba

Jedan od novih košarkaša koji je u banjalučki Borac stigao tokom ljeta je Đorđe Pažin.

Prije Borca bio je član italijanske Stele Azuro, a zatim i član beogradskog Partizana, zatim FMP-a. Išao je na pozajmicu u Mladost Zemun , te Slobodu Užice, gdje je proveo proetkle dvije sezone.

“Prvi utisci u klubu i gradu su zaista dobri. Odlično sam primljen, ekipa je veoma mlada, a grad mi se veoma sviđa. Još se privikavam, ali itekako sam zadovoljan. Privukle su me ambicije kluba, želja da napredujem i nadam se da ćemo se u narednoj sezoni puno radovati”, istakao je Pažin za “Srpskainfo”.

Mladi igrač ističe da se prvi put našao u situaciji da ne poznaje gotovo nikog u ekipi.

“Jedini igrač kojeg znam je Njegoš Sikiraš jer smo zajedno bili u Italiji u Stela Azuro. Ostatak tima je nepoznanica, ali vjerujem da ćemo brzo da napravimo dobru atmosferu. Mladi smo željni dokazivanja a uz dobru atmosferu i kvalitetan rad vjerujem da Borac opet može da bude kvalitetan rival i naredne sezone”, dodao je novi igrač Banjalučana.

Iza njega su dvije sezone u Slobodi.

“Dobio sam pravu šansu u seniorskoj konkurenciji i zbog toga sam zahvalan Slobodi. Radio sam na ispravljanju nedostatak i generalno taj  prelazak iz juniora u seniore je vjerovatno najteži za sve. Sad sam u Banjaluci gdje želim da dam veliki doprinos rezultatima svog novog tima”.

Ističe da je Borac ekipa koja će imati visoke ambicije u narednom prvenstvu.

“Počeli smo sa radom, biće tu još pojačanja očekujemo dva Amerikanca i da se uigravamo. Rano je za prognoze, rivali se još nisu kompletirali ali vjerujem da možemo nastaviti gdje je stala ekipa prošle godine, da budemo među osam koji će igrati završni turnir druge ABA lige, te da se bori za vrh u prvenstvu Bosne i Hercegovine. Naravno ništa ne može bez kvalitetnog rada”, jasan je Pažin.

Banjaluka će na početku septembra da dude domaćin kvalitetnog turnira. Borac će na njemu da odmjeri snage sa ekipama Mornara (1. septembra), zatim Igokee (3. septembra), pa Kluža (5. septembra).

foto:aba liga/Dragana Stjepanović

About The Author