Obradović na klupi Koprivica na parketu

Željko Obradović je 1992. godine vodio Partizan do osvajanja Kupa šampiona. Na terenu je bio Slaviša Koprivica.

Obradović je opet na klupi Partizana, Koprivica je na terenu, ali Balša sin Slaviše. Balša Koprivica se vratio u Partizan! Mladi, dvjestašesnaest centimetara visoki centar, potpisao je danas trogodišnji ugovor sa crno-bijelima. Balša je rođen 1. maja 2000. godine, a na posljednjem NBA draftu je kao 57. pik izabran od strane Šarlot Hornetsa, odakle odmah trejdovan u Detroit Pistons, tim za koji je igrao tokom NBA ljetne lige.

Današnji potpis predstavlja povratak Balše Koprivice na mjesto gde je kao dječak, u školi košarke Partizana načinio prve ozbiljnije košarkaške korake. U selekciji koju je vodio trener Đorđe Varagić, Koprivica je igrao do 2012. godine kada je otišao na školovanje u Ameriku. Sa 14 godina, Balša je upisao školu “Nova Sautvestern”, odakle na kratko odlazi u Vindermir a potom i Montverde koju je pohađao i prvi pik sa ovogodišnjeg NBA drafta, Kejd Kaningem. 

Od oktobra 2019. godine, Balša Koprivica je bio student Univerziteta “Florida Stejt”, a nakon dvije sezone u NCAA i igranja u NBA ljetnoj ligi, Balša će svoju seniorsku karijeru započeti u Partizanu. 

U posljednjoj sezoni na koledžu, Koprivica je imao učinak od 9,1 poena, 5,6 skokova i 1,4 blokade po utakmici. 

(Foto: KK Partizan NIS)