Pavićević: Ovo sam rekao igračima na poluvremenu

Izjave Mihaila Pavićevića i Slavena Rimca.Mornar je prvi tim koji je ove sezone ABA ligi pobijedio Cedevita Olimpiju. Uradili su to igrači Mihaila Pavićevića, poslije velikog preokreta u drugom poluvremenu.

“Ovo je za nas velika pobjeda, iz mnogo razloga. Prvi i osnovni jeste taj što je ovo naša prva pobjeda na Cedevitom od kad se takmičimo u ABA ligi i to u momentu kad se ona nalazi na čelu tabele, bez poraza. I kad ima izuzetno jaku ekipu. Drugi za mene, mnogo bitniji, lični razlog, jeste taj što je pobjeda došla u pravom trenutku, poslije nekoliko naših blijedih, da ne kažem mnogo loših utakmica, što se tiče i igre i rezultata. Imali smo po povratku iz Rusije duge sastanke, analize, razgovore… Ne znam da li je to urodilo plodom, malo sam se uplašio u prvom poluvremenu da je bilo možda kontraproduktivno, da još više budemo u grču. Vidjeli ste, bili smo stisnuti, bez ideje u napadu, dali smo 29 poena u prvom poluvremenu, imali 12 izgubljenih lopti”, rekao je trener Mornara Mihailo Pavićević i nastavio:

U poluvremenu sam rekao mojim igračima da me prvo poluvrijeme ne interesuje, sad počinjemo utakmicu, ne želim da vidim grč kod bilo koga. Dajte sve od sebe, unutra smo, u igri smo.  Odigrali smo jedno fantastično drugo poluvrijeme, odbrambeno ubedljivo najbolje ove sezone, u napadu pametno, jednostavno nismo srljali, nismo išli na individualne akcije, uglavnom smo gledali da iz izrađenih situacija poentiramo i da iskoristimo neke njihove igrače koji su slabiji u odbrani”. 

Pohvalio je Pavićević pojedine igrače.

Čestitam igračima od sveg srca, kod mene je uvijek tako: oni dobijaju utakmice, ja ih gubim. Voljni momenat je bio vidljiv kod svih. S ovim skorom u ABA ligi sam trenutno zadovoljan. Lukoviću je ovo, sigurno, ove godine ubjedljivo najbolja partija. Drago mi je da je neke moje kritike na njegov račun shvatio dobronamjerno. Markota je iskusan igrač koji sve podređuje ekipi, dao je poene kad je trebalo, sve je u odbrani radio kako je trebalo. Čestitam i ekipi Cedevite na pravoj muškoj, fer borbi.” 

Slaven Rimac, trener Cedevita Olimpije bio je razočaran

“Moram priznati da sam razočaran s obzirom da smo prvo poluvrijeme odigrali onako kako smo se dogovorili, čvrsto. Drugo poluvrijeme nije bilo na tom nivou, igrači Mornara su se razigrali i na kraju zasluženo pobijedili, nema se tu šta puno dalje pričati. Pokazali smo u više navrata da možemo igrati jako dobro u odbrani, ali onda isto tako da možemo da napravimo neke nedopustive greške. Ovo je takva možda četvrta-peta utakmica i kad jedanput loše krene onda stvarno radimo glupe greške  i jako teško izlazimo iz tih rupa. To nas je i večeras, kao i ranije, koštalo.”

foto:Mornar Media pro

About The Author