Nikad nisam zadovoljan, ali sam zadovoljan zbog mojih igrača, to je bitna stvar

Andrea Trinkijeri

foto:Dragana Stjepanović

Izjave trenera Partizana i FMP-a.

Partizan je prvi tim koji je ove sezone pobijedio FMP. Crno bijeli su u petom kolu ABA liga slavili na domaćem terenu 90:85.

“Izuzetno teška utakmica, jedna ekipa je bila svježa, pogodila je sve, a druga se motala po terenu sa onim što smo imali od energije. Nismo dobro igrali, daleko od toga. Ali smo napravili šta je trebalo da dobijemo ovu utakmicu. Ovo je jako teški period, imamo mnogo problema da treniramo, da ostanemo zdravi, ali moja ekipa večeras je napravila jedinu moguću utakmicu da se dobije ova utakmica. FMP je izvanredno igrao, pripremio se, bili su efikasni, sve, a mi se neki put smo malo komplikovali naš život. Ali za mene je ovo izuzetno važna pobjeda. Volio bih da moja ekipa sjajno igra, da se ne zaustavlja, da igramo odbranu, skok, napad, asistencije, ali danas nisam mogao više da tražim od ovoga. Nikad nisam zadovoljan, ali sam zadovoljan zbog mojih igrača, to je bitna stvar”, rekao je trener Partizana Andrea Trinkijeri.

Vladimir Jovanović, trener FMP-a čestitao je Partizanu na pobjedi.

Čestitam Partizanu na pobjedi. Imali smo prazan hod sredinom i krajem treće četvrtine i to nas je možda koštalo rezultata. Bio je plan da rezultatski budemo što duže u igri, što nam je i uspjelo. Doduše, bode oči 20 izgubljenih lopti, mislim da je to previše, ali dobro, odigrali smo koliko smo u ovom trenutku mogli i da pariramo energetski ekipi Partizana. Zaboravićemo ovo i spremamo se za naredne protivnika.”

foto:Dragana Stjepanović

About The Author