Partizanova četvrta pobjeda

Košarkaši Partizana u petom kolu Evrokupa bolji od Lietkabelisa.

Crno bijeli su pred svojim navijačima pobijedili litvanski tim sa 84:77 (20:14,19:24,27:22,18:17). Kontrolisali su crno bijeli meč od početka, imali u tri navrata i 10 poena prednosti, ali se uporni tim Nenada Čanka nije predavao. Konstantno su bili u igri u finišu su nakon trojke bivšeg igrača sarajevskih Sparsa Orelika prišli na 80:77. Onda je u narednom napadu pogodio Panter i praktično odlučio meč.

Prije ovog susreta trener Partizana, Željko Obradović kao ključ pobjede je naveo da se spriječi šut gostiju za tri poena. Nisu ga igrači ispoštovali pošto su primili čak 14 trojki.

“Igrali smo u nekim trenucima veoma dobro, lako smo sticali dvocifrenu prednost, a onda smo i lako to ispuštali. Koncentracija je problem, nekad ne razumijemo kako tražim i želimo da igramo odbranu. Igrali smo protiv tima koji je večeras šutnuo 34 trojke i pobijedili. Hvala ljudima koji su došli da nas podrže”, rekao je poslije meča Obradović.

U pobjedničkom timu za koju su u igru ulazili samo osam igrača (Kuruc,Miletić, Trifunović i Zagorac nisu ulazili na teren), najefikasniji je bio Zek Ledej sa 19 poena, Alen Smailagić i Gregor Glas su dali po 13, Alaksa Avramović i Balša Koprivica su dali po 12, Kevin Panter je dao 11.

Na drugoj strani Gediminas Orelik 19, Nikola Radičević devet, Đorđe Gagić dva poena.

foto.Partizan NIS

About The Author