Partizan sutra dočekuje Čanka i Gagića (VIDEO)

Partizan NIS sutra dočekuje Lijetkabelis u Štark areni u meču petog kola Evrokupa.

Litvanski tim je u dosadašnjem toku kontinentalnog takmičenja zabilježio dvije pobjede i dva poraza. Uz jedan trijumf više, Partizan NIS će na svojoj strani imati i prednost domaćeg terena. Gostujući tim, sa klupe predvodi nekadašnji kapiten i trener crno-bijelih, Nenad Čanak, dok se u sastavu nalazi nekadašnji centar Partizana, Đorđe Gagić. 

Pred susret sa Lijetkabelisom, trener Partizana NIS, Željko Obradović je izjavio: 

Oni su ekipa koja igra, uslovno rečeno, tipičnu litvansku košarku. Razlika je u tome što su tim koji je orijentisan prije svega na unutrašnju igru i očekuju mnogo od igrača na poziciji pet, Gagića. To su prve ideje koje imaju u napadu, ali je važno istaći i da su u dosadašnjem toku Evrokupa imali prosjek od 28 upućenih šuteva za tri poena po meču. Tu prednjači igrač na poziciji četiri Orelik,  koji je šutirao 7 od 14 na prošloj utakmici i negdje u prosjeku ima 9 pokušaja za tri poena. Ono što mi treba da radimo jeste da smanjimo taj njihov broj pokušaja i da im onda smanjimo procenat šuta. To je bez ikakve sumnje ključ utakmice, njihova unutrašnja igra, šut za tri poena plus ofanzivni skok gdje se Gagić i igrači na pozicijama dva i tri zalijeću na skok u napadu. To je ono o čemu treba najviše da vodimo računa i da probamo da budemo na nivou odbrane kako smo bili do sada, s tim da moramo igrati bolje u napadu. Kada to kažem, prije svega mislim da igramo brže u tranziciji, brže u situaciji pet na pet na pola terena i moramo nešto i da ubacimo. U posljednje vrijeme dosta otvorenih šueva promašujemo i imamo slab procenat šuta. To je nešto na čemu radimo svaki trening”, poručio je Obradović. 

Plejmejker Dalas Mur je iznio svoja očekivanja pred sutrašnji duel: 

“Igramo protiv dobrog tima. Igramo na našem terenu, treba da se fokusiramo na sebe i sprovedemo u djelo plan utakmice. Imaju dobre šutere, u dobroj su formi, sjećam se Orelkaa iz Italije. Vole da spuštaju loptu u reket, pripremamo se danas i fokusirani smo na meč”, istakao je Mur. 

(Foto: Dragana Stjepanović, video: BC Partizan TV) 

About The Author