Partizan prihvatio pomjeranje finalne serije

Partizan

foto: KK Partizan Mozzart Bet

Partizan nije pravio probleme i finalna serija ABA lige može da počne.

Prva utakmica finala od prvobitnog kalendara pomjerena je za dan, pa teko finale umjesto 12. počinje 13. juna. Iako je sportski direktor crno bijelih Zoran Savić prethodno u pismo ABA ligi rekao da se oni spremaju za 12. ipak dan kasnije su u Partizanu prihvatili pomjeranje serije za jedan dan. problem može biti eventualna majstorica, koja je zakazana za 23. jun i ne bi se mogla igrati u Areni.

Iz Partizana su se oglasili saopštenjem, koje prenosimo u cjelisti:

“Nakon odluke koju je na osnovu svojih ovlašćenja utemeljenih u internim aktima ABA lige donio njen sportski direktor Milija Vojinović, finalna serija regionalnog šampionata će umjesto 12. juna, početi dan kasnije.

To znači da će Partizan napad na titulu šampiona ABA lige početi 13.06. od 20 časova u Štark areni. Ranije kupljene dnevne ulaznice za prvi finalni duel protiv Crvene zvezde sa datumom 12.06. važiće za novi datum.

Kao što je od juče poznato, Partizan je izričito bio protiv pomjeranja ranije određenih termina za početak finalne serije. Iako Klub ne smatra da će odlaganjem od 24 sata iko išta epohalno dobiti ili izgubiti, bila je stvar sportskog duha i principijelnosti da se bude protiv ovakvog scenarija.

Nakon određivanja termina eventualne četvrte i pete utakmice, Partizan se obraća ABA ligi da datum odigravanja eventualne „majstorice“ pomjeri sa 23. na 22. jun. Klub je danas dobio službeni dopis Štark arene da je ona 23. juna zauzeta zbog ranije zakazanog koncerta, a u slučaju da baš peta utakmica odlučuje o šampionu regionalnog takmičenja, bio bi ogroman gubitak i za klub i za samo takmičenja da to ne bude spektakl pred 20.000 ljudi u crno-bijeloj Areni.

Istorija, kao učiteljica života nam kaže da u ne tako dalekoj prošlosti nije bilo problema da jedan klub ima pauzu od 40 dana prije finalne serije, jer drugi klub po prvi i jedini put igra plej-of Evrolige. I ne samo to, već i da nakon eliminacije dobije deset dana da se posveti odmoru i pripremi finala ABA lige.

Partizan nikada takve ustupke nije tražio niti smatra da ih iko zaslužuje.

Poslije stavljanja tačke na bespotrebnu dramu oko termina odigravanja utakmica, Partizan poziva navijače da u prve dvije utakmice ispune Štark arenu i kao što je već rečeno, sportski i punog srca sa tribina emituju isključivo ljubav prema crno-bijelima.

Ne bi prvi put bio da neko pokuša da isprovocira navijače Partizana kako bi nakon njihove reakcije profitirao od pražnjenja tribina ili učinio klubu štetu koja se ogleda kroz kazne.

Klub apeluje na navijače da ne obraćaju pažnju ni na šta što nema veze sa košarkom, dešavanjima na terenu i podrškom ekipi Partizana”.

(Foto: Dragana Stjepanović)