Savić ABA ligi: Saopštite u koje tačno vrijeme se igra 12.6

Zoran Savić

foto: KK Partizan

Sportski direktor Partizana Zoran Savić uputio je pismo ABA ligi.

Regionalna liga je prije par dana saopštila termine odigravanja finalne serije, koja je po tom kalendaru trebala da počne 12.6. Nedugo zatim stiglo je saopštenje Crvene zvezde u kojem su rekli da im termin ne odgovara, jer žele prvo da zvrše KLS. Danas je navodno bio sastanak čelinih ljudi KLS-a i ABA lige gdje je potignut dogovor da finale krene dan kasnije, dakle 13. juna. Niko nije pitao Partizan, ali ni FMP, pošto su izgleda svi sigurni da će Zvezda slaviti u dvije utakmice finalne serije i da će sve biti gotovo do 13. juna kada bi trebao biti novi datum početka finala ABA lige. Eventualna majstorica KLS zakazana je za 12. FMP bi dakle dva dana nakon polufinalne serije sa Megom trebao igrati prvu utakmicu finala sa Zvezdom.

Pismo Zorana Savića prenosimo u cijelosti:

“Poštovana gospodo,

Cijenimo napore menadžmenta da se na neki način riješi problem do koga je iznenada došlo zbog određivanja istog termina utakmica ABA Lige i Košarkaške lige Srbije. Nije nam poznato kako je moguće i zbog čega je došlo do takvog problema.

Što se tiče Vašeg prijedloga za izmjenu termina u posljednjem momentu nakon konsultacija sa komercijalnim službama kluba, upravom i stručnim štabom zaključili smo, na žalost, da KK Partizan ne može da prihvati predloženu izmjenu termina. Naše očekivanje je da se držimo pravila koja smo svi u ABA Ligi usvojili.

KK Partizan je u skladu sa kalendarom takmičenja i primljenom obavještenju o terminima utakmice (objavljenom i postojećem na zvaničnoj internet stranici lige) ranije pustio u prodaju ulaznice za prvu utakmicu finalne serije ABA Lige, od kojih je veliki broj ulaznica prodao. Klub očekuje rekordnu posjetu.

Poznato je da naše utakmice prati veliki broj navijača, od kojih mnogi žive van Beograda. Jasno je da naš klub ima veoma dobar odnos sa svojim navijačima, zahvalan im je za bezrezervnu podršku i vodi računa o njima (kao i oni o svom klubu).

KK Partizan ne može i neće da iznevjeri svoje navijače koji su već kupili karte za utakmicu. Zato bi bilo neodgovorno da prihvatamo termin koji su odredila iz menadžmenta Lige koja su za to ovlašćena.

Dakle, naš odgovor na Vaše pitanje je da KK Partizan nije saglasan sa promjenom termina.

Molimo Vas da nas obavijestite u koje će se tačno vrijeme 12.6.2023. godine odigrati prva utakmica finalne serije lige.”

About The Author