Partizan imao više vremena za odmor

Košarkaši Crvene zvezde gostuju u nedelju ekipi Partizana u utakmici 7.kola ABA lige.

Meč će se igratti u „Štark Areni“ sa početkom u 20 časova.

Pred ovu utakmicu crveno-bijeli nemaju puno vremena za oporavak nakon teške utakmice sa francuskim ASVEL-om koja je riješena tek u produžetku.

Takođe, Crvena zvezda mts neće moći da računa na pomoć iskusnog Perperoglua koji ima problema sa povredom koljena, dok isti problemi muče i Derika Brauna:

Derbi je uvijek neizvesna utakmica tako je bilo, tako je i sada.Utakmica koja u uvodu ima i činjenicu da imamo isti broj pobjeda i poraza, kao i da će biti specifična po tome što ćemo je odigrati u „Areni“. Imali smo tešku evroligašku utakmicu u petak koja je rješavana u produžetku, i imamo samo jedan dan da se osvježimo i pripremimo za narednu utakmicu. Već smo bili u takvim situacijama i to nije novitet za nas. Ono što svakako jeste prednost našeg rivala je upravo to da su svoj meč odigrali u srijedu i da su imali dva dana više za odmor i pripremu ove utakmice. Međutim sve to mora biti zaboravljeno sa naše strane kada istčimo na teren u nedelju uveče i očekujem da budemo spremni“, rekao je trener Crvene zvezde Andrija Gavrilović.

Dejan Davidovac:

“Novi derbi i novi izazov pred nama. Moramo brzo da ostavljamo prethodne utakmice iza sebe, i okrenemo se narednim rivalima. Pred Partizan ćemo imati malo vremena da se osvježimo i oporavimo nakon velike potrošnje protiv Asvela, jedan trening, ali bićemo spremni. Partizan svakako jeste u prednosti jer je imao dva dana više za odmor, ali ovo su utakmice u kojima nikada ne možete da kažete ko će izaći kao pobjednik, na kraju presuđuju veća želja, energija, jedna lopta i neki detalji“, rekao je prvotimac Crvene zvezde.

foto:KK Crvena zvezda