Derbi je uvijek nešto posebno

Deset godina nakon prvog derbija koji je odigran u najvećoj dvorani na Balkanu, košarkaši Partizana NIS će u nedelju, 17. novembra dočekati Crvenu zvezdu MTS u Štark Areni. Utakmica 7. kola ABA lige počinje u 20 časova.

Derbi je uvijek nešto posebno, iz puno razloga. Stvar je da zaboraviš umor, zaboraviš povrede, uvijek nešto više imaš da daš. Oni su dobra ekipa, važna je utakmica sutra, jako važna, voleo bih jako da je dobijemo, ali možda bih još više volio da dobijemo one derbije na kraju sezone. Ovo je kao u atletici ili formuli 1 kada poslije prvog kruga se boriš za najbolje vrijeme. Nekada imaš najbolje vrijeme i dobiješ trku a nekada nemaš i ne dobiješ trku. Drago mi je da igram protriv Andrije Gavrilovića, on je bio u mom gradu , družili smo se, ja sam sada u njegovom gradu, drago mi je da je dobio šansu, želim mu najveći uspjeh u svim utakmicama, sem sa Partizanom”, poručio je trener Partizana Andrea Trinkijeri. 

Kapiten crno-bijelih je na parketu Arene bio i u derbiju odigranom u toj dvorani prije deset godina. Pred sutrašnji duel, Novica Veličković je izjavio: 

“Derbi kao derbi, svima je poznato da u suštini tu nema favorita i da je to možda jedina utakmica u kojoj nema izgovora što se umora tiče ili nečeg sličnog. Utakmica koja nosi dosta emocija, tenzije, naboja… Dosta igrača se prvi put susreće sa tim, ali pomoći ćemo da se to prebaci u neku pozitivnu stranu i da izvučemo meč u našu korist”, istakao je Veličković. 

(Foto: Dragana Stjepanović) 

About The Author