Bajić: Vjerujem u ovaj tim

foto: Nenad Vuruna/Igokea

Budućnost je pobijedila Igokeu u Laktašima u meču sedmog kola ABA lige. Za goste je ovo bila šesta pobjeda, a za Igokeu šesti poraz.

Čestitao bih Budućnosti na zasluženoj pobjedi. Ono što možemo da vidimo da smo mi igrali dobru košarku u oba smjera dok smo mogli energetski da izdržimo. Dva igrača su došla prije dva dana Gagić i Dorel, ni jedan ni drugi još uvijek ne mogu da daju svoj maksimum. Dorel se vidi da je nespreman, ali to je igrač koji će biti jedan od bitnijih. Dobro smo otvorili, desio se pad u prvoj četvrtini. Međutim, dobro smo se držali. Utakmicu je prelomio Nikola Ivanović koji je dao i neke teške šuteve”, rekao je trener Igokee Dragan Bajić i nastavio:

“Pad se dogodio u posljednjoj četvtini. Teško je igrati protiv ovakvog tima u jakom ritmu. Imaju jako dobru vanjsku liniju koju je teško zaustaviti ako su raspoloženi, a večeras su bili raspoloženi. Zadovoljan sam odnosom i pristupom, za razliku od meča protiv Crvene zvezde. Vjerujem u ovaj tim, samo nam treba vremena da se ovaj tim uigra, da se igrači prepoznaju i mislim da se nećemo nikog plašiti”.

Petar Mijović, trener Budućnosti kaže kako se pribojavao meča u Laktašima.

Ja sam se pribojavao utakmice jer, Igokea ima dobar tim koji nema realnu poziciju na tabeli. Doveli su Rajta i Gagića i sigurno da sa naše strane priprema na visokom nivou zbog toga nije bila moguća”, rekao je Mijović i dodao kako je ovo bitna pobjeda za njegovu ekipu.

” Važna pobjeda za nas koja nam pred seriju teških mečeva daje samopouzdanje. Pokazali smo kvalitet u određenim momentima. U nekim momentima nismo mogli da zadržimo kontinuitet odbrane. Kada smo god uspjeli da se odvojimo, mekanim pristupom u ovoj fazi smo prokockali vođstvo i dozvolili Igokei da ponovo otvori meč. Presudio je timski kvalitet koji je u ovom momentu ispred Igokeinog zbog toga što Aleksandrovačani imaju mnogo novih igrača. Još jednom, važna pobjeda, pripremamo se za nastavak Evrokupa i naredni meč protiv Partizana.”

foto:Nenad Vuruna/Igokea

About The Author