Pokretanje kinesko-srpskog projekta košarkaške kulturne razmjene i svečano otvaranje centra košarkaškog kluba Partizan biće održano u Pekingu. 28-og novembra će u Pekingu biti održano svečano otvaranje pekinškog centra košarkaškog kluba Partizan kao pokretanje kinesko-srpskog projekta košarkaške kulturne razmjene.

Ovo je jedna specijalna ceremonija. Košarkaška kultura je medij preko kojeg još više jačamo kinesko- srpsko tradicionalno prijateljstvo.Konzul ambasade Srbije u Kini, gospodja Biljana Stanković – Ivanić, predsednik pekinškog košarkaškog saveza gospodin Sun GuoHua, Nekadašnji legendarni centar Nacionalne ženske košarke gospodja DžengHaiSjia, bivša nacionalna košarkašica gospodja Džang Sjao Ni, predstavnik beogradskog košarkaškog kluba Partizan u Kini gospodin Piao JiSji, direktor kineskog košarkaškog saveza gospodin Mao JaNan, direktor pekinške medijske kompanije ČenbangRuišeng gospodin SjuZi Čen i mnogi drugi biće pozvani da prisustvuju ceremoniji otvaranja zvanične prodavnice beogradskog košarkaškog kluba Partizan u Kini. Preko stotinu obožavatelja košarke iz raznih dijelova Kine, kao i prijatelji iz Srbije u Pekingu će prisustvovati ovom događaju.

U januaru 2020. godine, kineski košarksški savez zvanično je postigao dugoročni sporazum o saradnji sa košarkaškim savezom Srbije, koji uključuje saradnju dvije države,odnosno njihovih omladinskih igrača,trenera i sudija. Tako je beogradski klub Partizan zvanično ušao u Kinu. U budućnosti će košarkaški savezi i klubovi dvije zemlje imati češće razmene i saradnju. Posjetioci će na ceremoniji otvaranja imati priliku da pogledaju video čestitki srpskih košarkaških zvijezda iz kluba Partizan i da se bolje upoznaju sa kineskom košarkom, da svjedoče nadmetanju boginja košarke na terenu i gledaju prijatelje iz Kine i Srbije kako zajedno učestvuju u zanimljivim igrama . Imaće priliku i da uživaju u fantastičnom nastupu olimpiskog navijačkog ima iz 2008. godine. Takodje će moći i da učestvuju u košarkašim izazovima kao što je takmičenje u 3 poena sa profesionalnim igračima i jedan na jedan.

tekst i foto:cri-srpski