Partizan čeka FMP (VIDEO)

U subotu, 23. januara, košarkaši Partizana NIS igraju meč 16. kola ABA j.t.d. lige, protiv FMP-a. Meč u Hali sportova “Ranko Žeravica” je na programu od 19 časova. U prvom ovosezonskom duelu sutrašnjih rivala, crno-bijeli su u Železniku zabilježili pobjedu rezultatom 90:103. 

Pred novi meč protiv ekipe iz Železnika, trener Partizana NIS Saša Filipovski je izjavio: 

“Skoncentrisani smo na to da odigramo dobru odbranu i popravimo greške koje smo pravili u prošloj utakmici. Igra FMP bazira se na ‘pik end rolu’ i igri 1 na 1. Igraju široko u napadu, tako da će u ovom meču osnove u odbrani biti vrlo važne. Moramo da se borimo za skok u napadu i želim da što više „dijelimo“ loptu i da donosimo dobre odluke. Plejmejkeri moraju što brže i bolje da uvedu u igru svoje saigrače”, poručiio je Filipovski. 

Bek crno-bijelih Uroš Trifunović je pred sutrašnji duel izjavio: 

“Moramo da izađemo iz faze u kojoj se trenutno nalazimo i meč protiv FMP je prva prilika za to. Oni su se pojačali u odnosu na našu posljednju odigranu utakmicu sa trojicom novih igrača i sigurno će biti motivisani protiv nas, što je i nama motiv više . Mislim da je samo potrebno da uđemo jako u utakmicu. Dobro treniramo, dižemo hemiju u ekipi i borimo se da dobijemo svaki meč koji je pred nama”, naglasio je Trifunović. 

(Foto: Dragana Stjepanović, video: BC Partizan TV) 

About The Author