PAO ostaje u Evroligi

Niša od prijetnji Panatinaikosa da napuštaju Evroligu.

Opet od prijetnji gazde Panatinaikosa nema ništa. Često mu se dešava da prijeti Evroligi, a onda se povuče. Tako je i ovaj put. Najavio je Dimitris Janakopulos kako će njegov klub napustiti ovo takmičenje i prikloniti se FIBA Ligi šampiona, ali od tog nema ništa.

Panatinaikos ostaje dio Evrolige, odluka je nakon sastanka sa čelnim ljudima ovog takmičenja. Problem je 20 miliona evra koji bi morali platiti u slučaju da napuste takmičnje.

U zvaničnom obrazloženju, Evroliga je rekla da je na sastanku izvršnog odbora kompanije “Euroleague Commercial Assets” odbijen zahtjev Panatinaikosa da prenese svoju evroligašku licencu.

Klub nije garantovao da će ispuniti sve prateće obaveze prema preostalih 10 licenciranih klubova i kompaniji ‘Euroleague Basketball’“, saopšteno je.

Klauzula za “izlazak” licenciranih klubova iz Evrolige iznosi 10 miliona evra, a predstavnici takmičenja naglasili su da bi u tom slučaju tražili i nadoknadu izgubljenog profita, što bi značilo da PAO mora plati još 10 miliona evra.

Jedan od zaključaka je i da će u Evrokupu Trento zamijeniti Fraport Skajlajnerse

foto:euroleague